Potreboval by som pomoc, ci by sa tato vazba ENJOY TO
infinitive
nemohla niekedy pouzit, ci neexistuje aspon jedna vznimka…moc mi to pomoze
dakujem.
Potreboval by som pomoc, ci by sa tato vazba ENJOY TO
infinitive
nemohla niekedy pouzit, ci neexistuje aspon jedna vznimka…moc mi to pomoze
dakujem.
žádná mě nenapadá. Proč by vám pomohlo, kdybyste našel nějakou výjimku?
Ale hezká věta, kde vaše spojení je:
It's one of the things I pretend to enjoy to make my friend happy.
Ale vůbec to není vazba ENJOY + infinitiv, pouze situační umístění těchto dvou členů u sebe.
Vyniklo to tak ze sme mali v skole projekt a pripravene som mal slovicko like namiesto enjoy…no a ja si ich niekedy vymienam ako chce a z vety they like to come mi vyniklo enjoy to come…a presviedcal som profesorku ze to je spravne…som tvrdohlavy a preto som potreboval asopn jedinu vynimku aby som mal prevdu …tak nevadi ked to hovorite vy tak uz som sa vzdal…dakujem za velmi rychlu odpoved niekedy rozmyslam ci nieste stroj…tolko veci stihat
to Šandy: Nedá mi to nereagovat, tak doufám, že Vás to nepopudí. Líbí se mi přístup vzdát to až po nenalezení výjimky. Myslím však, že k jazyku je třeba přistupovat s určitou pokorou, a pokud nemáte zrovna ty nejpřesvědčivější argumenty, raději argumentaci odložit, až si věci ověříte. Já vím, že zdejší školský systém je v tomto směru dost nepružný a předpokládá se, že si každý všechno zapamatuje – pokud to ale jde, nikdy není nad zdravou argumentaci s použitím patřičných materiálů. Hlavně jedná-li se o diskusi o gramatice, jelikož ani Vaše profesorka angličtiny určitě není vševědoucí. Navíc, jestliže se daný gramatický aspekt neprobere pořádně ze všech stran, vznikne v hlavách všech přítomných neurčitá znalost funkce onoho pravidla, které výjimka sice může doplnit, ale ne nahradit:-)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.