Help for English

Návrh - HFE chat

Dobrý den,
tak mě napadlo,že by možná nebylo na škodu, kdyby se zde udělal nějaký chat, kde by jsme mohli pokecat.

Nemyslím nic velkého a složitého, stačila by třeba jenom jedna místnost, kde by šlo pouze psát na obrazovku a šeptat.

Něco jako bývají na jiných fórech tzv. shoutboxy.

Neříkám, že bych tam kdoví jak chatoval, ale určitě by se pár lidí co by to ocenilo našlo. :)

Co vy na to?

To Pilda: Ja jsem taky starsi generace :-D . Jaky je rozdil chatu a diskuzniho fora?

Lioness:
To co člověk napíše na fóru je tam napořád, kdežto na chatu jenom chvilku. Chat slouží čistě ke kecání.

Chat je internetová stránka, kde je napsaný kdo tam všechno na ní je a člověk může buďto psát všem, nebo jenom někomu. Můžete si tam pokecat o čemkoliv a nikde se to pak neuchovává. (Třeba se můžete někoho zeptat jak se má, nebo co měl dneska k obědu. Na fóru se takto zeptat nemůžete.) :) Zobrazuje se tam jenom posledních určitých X řádků.

Pilda: Takze je to ICQ, kde muzu najednou mluvit s vice lidmi?
Takze se muzu najednou zeptat vsech jak se maji nebo jenom Pildy jaky ted hraje RPGcko a jestli uz hral Zaklinace ;-), to se da ovlivnit to jestli pisu vsem nebo jen nekomu urcitemu, chapu to tak dobre? Ale na rozdil od ICQ to nema historii. Takze kdyz se pripojim uprostred diskuze tak nevim co se resi, protoze se treba uz zacatek nezobrazuje?

Exactly :-)

Ale na moc strankach se chatovaci mistnosti nenachazeji. Mozna, ze je to narocne na udrzbu pro toho kdo spravuje stranky?

Chat je dobrý nápad, určitě to není technicky příliš náročné – problém je pouze v času, plánů je spousta, ale času je stále stejně.

Napíšeme si ToDo listu, děkujeme za nápad.

LionessCZ:
divila by jste se, ale takový chat zná celkově mnohem víc lidí, než třeba fórum. Je to na hodně stránkách. Podmínkou pro to, aby to mělo smysl ale je, že musí být na těch stránkách nějaká komunita lidí.

Chatů je několik typů:

1.) větší všeobecný chat – to jsou většinou stránky, který existují hlavně kvůli tomu chatu. Je tam několik (můžou to být i stovky) místností s různým zaměřením. Takže tam si stačí vybrat místnost zaměřenou na téma co chcete. Příklad je třeba chat na stránkách lide.cz, nebo starší xchat.cz.

2.) malý chat umístěný na nějakých specificky zaměřených stránkách, který slouží jak k rychlé pomoci, nebo pro zpříjemnění pobytu na těch stránkách/fóru a to je zrovna příklad HFE. Na takovým chatu bývá většinou jenom jedna místnost, ale může jich tam být klidně také více.

Tyto chaty bývají taky ve dvou základních provedeních. Buďto jsou ukryté někde v menu po odkazem a otevřou se pouze když na ně kliknete (vidí to teda pouze ten kdo je v té místnosti – ten o kom tam ví každý), nebo tzv. shoutboxy, které jsou už rovnou na hlavní stránce webu, či toho fóra a každý kdo na té hlavní stránce (musí být přihlášený) to vidí a může tam kdykoliv přispět. Ovšem seznam lidí co to zrovna vidí nikde není.

Nemyslete si ale, že s tím tady na vás dělám chytrého, spíše tím chci nastínit možnosti chatů, aby se mohl i neznalý vyjádřit co by se mu třeba tady líbilo. :)

3.) typ chatu co mě nepadá patří spíš do té druhé skupiny, ale myslím, že si zaslouží být ve skupině samostatné. Jsou to chaty typu [url]englishba­by.com,[/url] kam lidi chodí kecat v angličtině aby si jí procvičovali. :)

To Pilda:
Urcite si nemyslim, ze na me delate chytreho :-). Jsou to desne zajimave informace. Treba pojem shoutboxy slysim prvne v zivote.
Petr Hudik uz psal, ze si pridava tento napad na seznam takze doufam, ze se mu podari chat brzy zprovoznit, protoze me se to zda jako vyborny napad.
Dekuji Pildovi za vysvetleni.

Shoutbox je dobrej pojem … znam z phpbb :-D

To seqwence: php znam, phpbb ne :-) . Ale google je vsemocny a ja jsem zase chytrejsi. Teda doufam, ze je to to same jako phpBB, protoze s temi malymi pismeny jsem to nikde nenasla. :-D

je to to samé :-D

no já myslim že chat na HFE je dobrý nápad… třeba z toho důvodu když bude někdo rychle pomoct poradit nebo tak.. určitě by to zde našlo svoje místo…

ANo, o chatu jsem s Petrem mluvil už asi před rokem, možná déle, ale odsunuli jsme to, protože byly důležitější věci a Petr je jen jeden. Ale teď jsou Petrové dva (Petr a Random), tak se těším, co z toho bude. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.