Help for English

\"Z\"

„Z NĚČEHO“ se používá denně a bylo by super, kdyby se to používalo správně.

Použití OF a OFF je myslím dost hezky vysvětleno.
Ale jak je to s FROM, OUT OF…?

…ze dveří, z vody, z pod postele, z poza skříně, ze zatáčky, ze školy, z dětství, z filmu, z rádia, z večírku, ze sbírky…VŮBEC NEVÍM

Why don't you shed some light on this problem?

ale to jsou všechno úplně rozdílné situace. Sleduj:
z vody – vylez z vody – Get out of the water!
z rádia – hudba jde z rádia – Music goes from the radio.
z večírku – z večírku jsme odešli v 7 – We left the party at 7pm.
atd. atd… na to není univerzální pomucka
:-)

Já vím. Právě proto nevím. :-D

Njn.. ono je třeba si uvědomit, co tím chcete říct…
Z vody se stal cukr – Water has become sugar
Prostě si to musíte rovnou utvářet v anglo-mysli a nepřemýšlet nad tím :-)

To sice jo, ale zároveň sou daný pravidla ze kterých se vychází, takže bych neřekl „nepřemýšlet nad tím“.

I'm looking outta window. It's coming out of your mouth. She is from Brooklyn.
Tak třeba to out of je když jde o nějaký otvor, co já vím. Pak by to bylo použitelné i když něco vytáhnu z krabice, z poličky, z šuplíku?
Ale co další? Co třeba z pod postele – někdo byl schovaný pod postelí a vylezl od tam, z poza skříně – Vytáhl jsem obrázek, co mi spadl za skříň…ze zatáčky, Piju z láhve, obrázek z knížky, kamarád z dětství apod…zkrátka nějaká pravidla :(

She took the box from the bottom of the bed. I drink from a bottle. A friend from a childhood. A picture from

Tak jasný, občas se shodneš na tom „from“, ale angličtina takhle nefunguje, že když v češtině řekneš „z“, tak je to automaticky „from“. :-)

Ale já nic takovýho neříkám.
Jen se chci naučit něco novýho a například zrovna s tímhle mám problém a očekával jsem prostě podobný vysvětlení jako s tím OF a OFF…Pokud je to vůbec možný

Je to pospané v jednom z mých článků o místních / směrových předložkách.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.