Help for English

rok v usa

Pristi skolni rok se chystam do usa(na stredni skolu). Pred 2 lety jsem slozil FCE, ted bych sve znalosti odhadoval tak na advanced. Myslite, ze je mozne, abych se za ten rok naucil anglicky jako rodily mluvci?(nejde mi ani tak o zadny certifikat, ale abych vklidu rozumnel filmum, bez slovniku si mohl precist knihu, mluvil plynule…). Lidi mne rikaji, ze urcite, ze uz ted anglicky umim. Jenze kdyz sam vidim, kolik toho jeste neznam, nejsu si tim tak jisty. Jestli je to mozne, co proto mam udelat?

ja myslim ze aby se clovek naucil cizi jazyk opravdu „dokonale“, musí v cizi zemi zit aspon 20–25 let.....teprv potom umi opravdu dokonale…myslim vsechny slovicka,pouzi­ti.....mozna staci kratsi doba…podle toho jak k tomu pristupuje…

hm, nemyslím si… dítěti stačí roky 4… mě by to taky stačilo, I guess :-)

grebi: to se přece takhle nedá vůbec říct – ten přístup, který zmiňujete až na konci, je naprosto zásadní. Když budu žít 4 roky v anglické zemi a angličtinu s nadšením vstřebávat jak to jen půjde, budu umět víc než ten, kdo tam třeba žije i těch 20 let ale nedělá nic proto aby se zlepšil a anglicky promluví jenom když chce v obchodě rohlíky. Jednou jsem se dívala na výsledky FCE a skoro nejhhůř ( v jistém roce) dopadli lidé, kteří dělali tyto zkoušky v přímo Británii ( a nepředpokládám, že by tam pouze jeli za tímto účelem,oni tam zcela jistě i dělali nějaký kurz nebo tam prostě pobývali) – a to proto, protože člověk často předpokládá, že se to prostě nějak samo udějě, že mu ta aj do hlavy naskočí když je v té English-speaking country…A btw. „všechna slovíčka a použití“ leckdy neznají ani rodilí mluvčí…

ja v tehle zemi ziju 17 let a kdybych umel anglicky jako cesky, tak klidne o sobe budu tvrdit, ze umim „dokonale“ :-)

Naprosto souhlasím s Dipsikem! S klapkami na uších se dá prožít spoustu let v cizím prostředí tamějším jazykem netknut. Pozoruji to naopak na zdejších expatriotech. Vždycky mě to ale zarazí, kolik let jsou schopni v Česku prožít „bezbolestně“, aniž se naučili kloudnou větu česky. Nesoudím, leč nechápu… Já bych si připadala, jak obklopena černým hustým lesem jako ve filmu „Vesnice“ :idea: Naopak dost oceňuji ty, kteří se snaží naučit se česky… :-)

Vesnice je dobrý film :-)

Móc dobrý s absolutně nečekanou pointou. Barevně i hudebně nádherně pojatý. Když ho teď nedávno dávali v televizi, dumala jsem o něm ještě týden… :-)

Jo, vesnici jsem tehdy viděl třikrát za sebou… úplně mě nadchnul.

Jj, ta hudba je přímo parádní, musel jsem si sehnat soundtrack :-)

Existuje soundtrack Vesnice? Tak to si ho musím sehnat taky! Díky za tip!

Jo, ta hudba stojí za to.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.