Help for English

transformace věty a předminulý čas

Ahoj angličtináři, mám zde dva následující úkoly:
Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first.
1
A Barbara first met Jimmy when she came to see us last week. (met)
B Barbara _______________ Jimmy before last week.

2 The captain didn’t score / hadn’t scored any goals when the referee sent him off.

Proč do této věty podle klíče nepasuje minulý čas? Jaký by zde byl významový rozdíl mezi minulým a předminulým?

Díky za váš čas a mějte se dobře.

Š.

U první věty nabídněte, prosím, svoji verzi, kterou pak můžeme případně společně opravit.

U druhé věty je rozdíl v tom, zda už něco bylo hotové (past perfect), nebo se to odehrálo až po vyloučení hráče (past simple).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 2 lety

U první věty nabídněte, prosím, svoji verzi, kterou pak můžeme případně společně opravit.

U druhé věty je rozdíl v tom, zda už něco bylo hotové (past perfect), nebo se to odehrálo až po vyloučení hráče (past simple).

Díky za zprávu. Ohledně prvního úkolu mě napadlo toto: Barbara didn’t meet Jimmy before last week. Zmátlo mě slovo ,before’, tak mě ještě napadl čas předminulý, ale někde na internetu ve slovníku jsem viděl i větu s časem předpřítomným, což si ale myslím, že tady nefunguje (aby se zachoval význam vzorové věty A). Díky. Š.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od stovik vložený před 2 lety

Díky za zprávu. Ohledně prvního úkolu mě napadlo toto: Barbara didn’t meet Jimmy before last week. Zmátlo mě slovo ,before’, tak mě ještě napadl čas předminulý, ale někde na internetu ve slovníku jsem viděl i větu s časem předpřítomným, což si ale myslím, že tady nefunguje (aby se zachoval význam vzorové věty A). Díky. Š.

Vaše odpověď je správná. 🙂
Ale podle toho, co píšete, mi přijde, že snažíte volit čas mechanicky podle nějakého slovíčka, což je nemožné. Slovo before můžete vidět ve spojení prakticky s jakýmkoli časem, vždy záleží na tom, co chcete říci a přesném kontextu.

Velmi doporučuji podívat se na články o anglických časech, především minulém prostém a předpřítomném a předminulém:
https://www.helpforenglish.cz/…slovesa/casy
Pak by Vám už mělo být mnohé jasnější. 🙂

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.