Help for English

Proložení bodů (matematicky) překlad

Dobrý den, jsem zaseklý v překladu jedné věty, kterou bych potřeboval použít v rámci diplomky, jedná se o následující větu:

Nelineární regrese je použita pro PROLOŽENÍ BODŮ, které byly získány dříve.

Nonlinear regression is used for INTERLACING THE POINTS which were obtained previously

Čili mi jde o překlad toho matematického termínu „proložení bodů“… a jestli to případně takhle je v pořádku.

Mockrát děkuji za případnou pomoc 🙂

Gramaticky je to OK. (účelový infinitív, používame väzbu for+ing alebo to+sloveso v základnom tvare). Otázne je, čo myslíte pod slovesom preloženie. Bez presného kontextu nevieme my nezasvätení pomôcť.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od AdrianaXXX vložený před 2 lety

Gramaticky je to OK. (účelový infinitív, používame väzbu for+ing alebo to+sloveso v základnom tvare). Otázne je, čo myslíte pod slovesom preloženie. Bez presného kontextu nevieme my nezasvätení pomôcť.

děkuji. Kontext je následující: Mám x bodů na grafu (standartní graf X, Y). A to slovíčko proložit myslím v kontextu matematickým. Čili například, našel jsem 5 bodů na grafu, potřebuji to PROLOŽIT nějakou přímkou nebo funkcí. 🙂

Sorry, tu mám problém s češtinou. Neviem, čo je proložit. Nechám na druhých.

1. I'm not a mathematician and I don't understand the subject matter.
  2. Interlacing points“ is a valid term, and is used, for example, in this article on page 109, but I don't know if that's relevant to your context.
  3. Normally, for points on a graph, we would use „join up“ or „connect (up)“ the points.
  4. There's another term – „curve fitting“, [so „fitting the curve“] as in Curve Fitting using Linear and Nonlinear Regression (statisticsby­jim.com) but I don't know if that's relevant to your context.

Spíše bych použil sloveso interpolate. Interlace se v tomto kontextu nepoužívá.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.