Přemýšlím, jaké sloveso se tady použije. Leave, abandon, forsake? V hlavě mi naskakuje sloveso drop, ale nemám jistotu. Drop je spíš upustit nějakou kapku na zem, že?
Přemýšlím, jaké sloveso se tady použije. Leave, abandon, forsake? V hlavě mi naskakuje sloveso drop, ale nemám jistotu. Drop je spíš upustit nějakou kapku na zem, že?
Myslím, že DROP by bylo ok. Zdaleka to neznamená jenom upustit něco na zem. Ve spojení s myšlenkami se taky používá frázové brush away/aside.
Some context would be helpful. Here's what the Ngram (click on it) says. „Give up“ and „abandon“ are safe bets in any context and style. Of the other options, „forsake“ is probably the least likely, as it's literary/poetic style. But you haven't given any indication of what kind of style you're aiming for, e.g. everyday/conversational, formal/academic, literary/poetic. ☹️
já mám rád takové ty praktické věci, které se dobře pamatují. Možná i na úkor dokonalosti.
Change subject nebo Change matter
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.