Můžu se zeptat, co je to za typ gramatiky ? Děkuji.
He will have been studying last night
It will have been advantageous a year ago
Můžu se zeptat, co je to za typ gramatiky ? Děkuji.
He will have been studying last night
It will have been advantageous a year ago
WILL kromě budoucnosti vyjadřuje také míru jistoty podobnou slovíčku MUST (o něco menší). Když si v těchto větách zaměníte WILL za MUST, tak už Vám to mělo dávat větší smysl.
He will have been studying – (téměř) určitě se včera večer učil, jsem si (skoro) jistý, že se včera večer učil
Díky. Nikde jsem tu o tom nenašel zmínku, ani v článku o modálních slovesech, tak mě to zmátlo.
Díky. Nikde jsem tu o tom nenašel zmínku, ani v článku o modálních slovesech, tak mě to zmátlo.
Něco málo je tady v diskuzi:
https://www.helpforenglish.cz/…-in-the-past#…
Jde ale o velmi pokročilou gramatiku, takže více najdete např. PEU:
Practical
English Usage
Určitě ale dobré téma na článek. Píšu si. 🙂
This use of „will have (been)“ is typical when we're speculating about the past.
See this thread too: past modals: will have done
Note, in that thread, Mirek-1's link to BBC Czech („From what I understand of the situation, I'm sure that this is true“)
Here's an example I've just made up:
A: Fred, while you were in the other room, your phone rang.
Fred: Oh that will have been Louise. She always phones me at this time for a chat.
Another example (Václav Havel)(Ve smyslu from what I understand of the situation, I'm sure that this is true):
Čtyřicet let jste v tento den slyšeli z úst mých předchůdců v různých obměnách totéž… Předpokládám, že jste mne nenavrhli do tohoto úřadu proto, abych vám i já lhal. (idnes)
… proposed me for this office in order for me, too, to tell you lies.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.