Help for English

MSN (Messenger)

Ahoj, používáte někdo MSN? Máte s tím nějaké zkušenosti? Vysvětlil by mi někdo, jaké to má výhody a nevýhody? Vím jen tak okrajově, o co jde a přemýšlela jsem o tom, že bych si udělala registraci, ale chci vědět, jestli mi to k něčemu bude..

No MSN je internetový kecálek stejně jako třeba ICQ a je to jeho pouhá alternativa. ICQ je nejrozšířenější zrovna asi v Čechách a na Slovensku, jinde ho moc neznají, takže pokud by jste chtěla pokecat třeba s někým z USA, nebo Velké Británie tak šance, že má, či dokonce zná ICQ je skoro nulová.

MSN je také ale protokol, který ten program jménem MSN používá a v této síti je to stejné jako třeba v té ICQ, takže mimo nejrozšířenějšího, originálního klienta MSN (nyní myslím Windows Live) existují i mnohokrát lepší klienti, s mnoha užitečnými funkcemi a bez reklam jako třeba Trillian (U ICQ to je třeba QIP). Známá Miranda síť MSN také samozřejmě podporuje.

Kromě MSN je ale také v zahraničí docela dost používaná síť Yahoo. Trillian i Miranda podporuje ale mimo toho MSN i to Yahoo, takže v případě potřeby pak není ani potřeba instalace dalšího klienta. Já osobně používám na ICQ QIP a na MSN, Yahoo a ostatní Trillian Pro.

Pokud tedy budete chtít takhle přímo, rovnou komunikovat s lidmi v zahraničí, bez MSN se nejspíše neobejdete.

Napadla mě ještě výhoda, že se tam dá použít vlastní, jakýkoliv email místo nějakého osobního identifikačního čísla. To je fajn. :)

A co video a vubec dalsi funkce?Funguje to v Trilian Pro nebo jich ma dokonce vic?

A co video a vubec dalsi funkce?Funguje to v Trilian Pro nebo jich ma dokonce vic?

O video jsem se tam nikdy nezajímal, tak nevím jak to tam funguje. Nicméně je tam volba se jménem „pozvat na videokonferenci“.

Ještě jeden dotaz – jak to probíhá s registrací? Musí se tam uvádět jméno, příjmení, kraj, psč..nedá se to nějak obejít? nechci o sobě dávat tolik údajů :-D jinak díky za odpověď :-)

Lara2:
no nikdo přeci nikde ty údaje neověřuje, normálně si je vymyslete, já taky nikdy nic neuvádím pravdivě. ;)
Je dobré mít vymyšlené takové fiktivní jméno, a jako město psát třeba Most, protože je to krátké. :)

Ale abych odpověděl na otázku, tak teď nevím jestli to tam je povinné, nebo ne.

Taky tam píšu vymyšlené věci… Ale MSN se mi nepovedlo „rozchodit“, když jsem to před několika lety zkoušela. ICQ je přeci jen jednoduší :-)

Casmoredius:
je tam snad akorát potřeba ověření přes email, jinak na něm není nic složitějšího, prostě se nainstaluje, vyplní přístupový email a heslo a jede to.

Nevím proč vám to nešlo předtím, možná vám to blokoval nějaký firewall, nebo něco. Zkuste to znovu a už to určitě půjde. :)

Je to možné – zkoušela jsem to v práci :oops:

Pilda: Já používám Windows Live a nestěžuji si, mě docela vyhovuje, příjemný design. Nebo další možnost je QIP Infium, který podporuje jak ICQ, tak MSN protokol.

Windows Live má ale oproti Trillianu a možná i ostatním alternativním klientům jednu velkou výhodu a to, že člověku dorazí i zprávy, které někdo napsal v době co byl offline. Dost mě to štve.

Rád bych se proto zeptal někoho kdo zkoušel i jiné klienty, jestli mají také tuto nevýhodu, nebo to tam funguje.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.