Help for English

Kde sehnat znakovou sadu pro fonetický přepis?

Sháním znaky pro fonetický přepis pro Open Office, nebo Microsoft Office. Máte někdo nápad, kde je sehnat?

V nových Officech jsou normálně už součástí.

Nové office (2007) jsou pěkně s prominutím na h.. nic… Člověk se jak idiot naučí všechnu typografii, už má vše zmáknuté a pak se objeví nové office, které jsou úplně jinak… Takže 2003 rules :)

A do starších Officů by byly? Já mám 2003

Taky bych raději na 2003 :) možná jako vložené obrázky (malé), no… :)

Nebo jako sada vektorů…

V novýh je to v symbolech, ve starých nevím…
Hledejte IPA

No, hledám ve 2007, ale na otočený e, jiný a, … nemůžu narazit. Není to někde ke stažení?

No, hledám ve 2007, ale na otočený e, jiný a, … nemůžu narazit. Není to někde ke stažení?

Nahoře zvolíte VLOŽENÍ a pak vpravo SYMBOLY.
Tam je ROVNICE a SYMBOL.
Zvolíte SYMBOL – další symboly a otevře se Vám okno.
V části PÍSMO je ‚roleta‘, kde zvolíte „Ipa-samd …“

Normalni Windowsy samy o sobe umi takova ty zakladni foneticka pismena.
ə – obracene e
æ – ae
θ – prizvuzne th
∂ – neprizvucne th
ŋ – nosove n
Tyhle jsou v mape znaku WinXP. Pouzival jsem je bezne, ale pak jsem zacal vyslovnost kopirovat z Merriam-Webster. Maji tam v transcripci sice trochu nevestinec (sem tam ji zmeni aby nebyla nuda) ale pro moji potrebu je to dostacujici a hlavne rychlejsi. Vyse zminene znaky se mi totiz nevedou psat pomoci klavesnice, ale musim je kopirovat pres schranku – blee.
Jinak kdo vymyslel rozhrani noveho MS office by mel jit ke zdi, ci jine vhodne vyvysenine. Ne ze bych MS office pouzival – zatim si uchovavam svoji hrdost (vivat Open Office) – ale oni to rozhrani okopirovali do Solid Edge. Fakt – po tom postaveni ke zdi jeste posypat vapnem – nehasenym!

No ale jak koukam tak to HTML nezobrazi. Zajemcum poslu pismena mailem.

to Roman Svozilek: Ja v tom tedy docela tapu, mam otevrene okno Symbol a tim Pismo myslite FONT (ja nemam cesky „ofisy“)? Ale pod Font nemam nic zacinajici na „Ipa“.

To Humanfrog: Hele Zabaku, me v tech ..... „ofisech“ ty znaky nefunguji.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.