Help for English

Nedostatek času

Angličtinu téměř neumím. Před pár dnama jsem teprve s pomocí těchto stránek začal. Předtím jen 2 roky ve škole, ale tam to bylo jedním uchem dovnitř a druhým ven.
Za pár měsíců jedu na velkou cestu po Evroských státech a chtěl bych se naučit alespoň tak, abych se dokázal domluvit. Máte někdo zkušenosti s tím, jak dlouho trvá, než se člověk, který nemá možnost komunikovat často s někým anglicky a je samouk, než se domluví v cizině?
Mám 3 měsíce do odjezdu a chci se učit co nejčastěji.
Mám nějakou šanci, že to zvládnu nebo je to málo času?
Díky předem za váš názor. 8-)

Zkus(te) v hlavním menu angličtinu pro začátečníky a jet podle toho..myslim že za tři měsíce(velkého snažení) se dá určitě hodně postoupit 8-)

záleží na tom, jak moc času tomu věnujete, myslím, že za tři měsíce pilného studia se dá postoupit tak daleko, že byste se mohl domluvit, ale nečekejte zázraky, chce to trpělivost – hlavně s poslechem:) myslím, že vůbec nejvíc se člověk naučí, když jede do ciziny, takže hodně štěstí!!

IMHO domluvit leda jako „vezmu si 1 chleba – děkuji“, nebo „kolik to stojí? 2 dolary“. Je to dost krátký čas na nějaký rozhovor s rodilým mluvčím. Za tu dobu se dají podle mě naučit leda nějaké základní fráze či slovíčka.

Já osobně bych asi prolezl tu angličtinu pro začátečníky, zjistil si co nejvíc důležitých frází a učil se co nejvíce slovíček pomocí Language Labu. Když na to ale tak spěcháte, tak se vám také může stát, že v tom budete guláš a nebudete umět nic.

Spíše bych zkusila někoho, kdo by s vámi mluvil, mluvil a mluvil. Třeba pančelku ve výslužbě… Můžu vřele doporučit!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.