Help for English

Vysvetleni

 

Prosim,mohli byste mi vysvetlit proc ve vete : I WON'T PAY FOR THE GOODS UNTIL I´VE CHECKED THAT THEY AREN'T DAMAGED. Je předpřítomný čas??

Děkuju moc

A jeste prosim, jaky je rozdil mezi I DIDN'T USED TO DO sth, a I WASN'T USED TO DO sth..

Snad s dotazy dam na chvili pokoj

Dekuju

k used to je tu pěkný článek :-)
http://www.helpforenglish.cz/…ED-TO--.html

ano, předpřítomný čas, normálně by byl předbudoucí, ale protože to je vedlejší čaSOVÁ VĚTA, PŘEDBUDOUCÍ SE ZMĚNÍ NA PŘEDPŘÍTOMNÝ,

Asi myslíte přepřítomný, že se mění z předbudouciho.

Moc děkuju

ano, předpřítomný. Opraveno.

A muzu se zeptat, mate to nekde vysvetleno v clanku??Nasla jsem pouze kapitolu casove vety,ale nenasla jsem zde tento jev, kdy se predbudouci cas meni v predpritomny. Moc dekuju a pripadne se omlouvam ze jsem to nenasla.

no, budoucí se mění v přítomný, takže předbudoucí je na předpřítomný, budoucí průběhový na přítomný průběhový, předbudoucí průběhový na předpřítomný průběhový. prostě budoucnost s WILL se mění na přítomnost.

Takže když vám nějaký jev sedí významem do toho a toho budoucího času, a je to časová věta, změníte to na to samé, ale v přítomnosti.

A je toto prosím ten stejný jev, jako máte v příkladové větě k článku Časové věty – „I will visit you when you have returned from hospital.
Navštívím tě, až už budeš doma z nemocnice. – Zdůrazňujeme, že ho nenavštívíme dříve, ale až už bude doma (klidně týdny poté, co se vrátí). Použití prostého času by znamenalo, že ho navštívím, (hned) až se vrátí – dva po sobě jdoucí děje.“..?

Je v této větě tedy taky vlastně použitý předbudoucí, který se převedl na předpřítomný? Možná by stálo za to to do článku ještě dopsat.

ano, je to tak.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.