Help for English

české titulky k DVD

 

Jaké používáte stránky pro stahování ČESKÝCH titulků k DVD filmům (jako externí zdroj titulků v DVD přehrávači v PC).

Mám pár filmů objednaných z ciziny s anglickými titulky.
Sám české titulky ani moc nepotřebuji, ale pár známých, kteří angličtinu moc neovládají by se na filmy rádi podívali také, ale potřebovali by české titulky.

Díky.

nejlíp asi www.titulky.com

Bych je motivoval, aby se tu angličtinu kvůli těm filmům naučili. :-)

Můj syn začíná mlsně chodit kolem mých seriálů jako HEROES apod… je to samozřejmě jen anglicky, a tak má alespoň motivaci se učit. Je mu ale teprv sedm, takže na HEROES má ještě dost času. :-)

Jo, já svou sbírku seriálů taky jen tak někomu půjčit nemůžu. :-)

já mám zase v okolí lidi,co úplně nesnáší titulky,protože se nestačí dívat na ně a k tomu sledovat děj.Takže pro ně je film v originále něco strašnýho,musí prostě mít dabing cz..pro mě je teď zas dabing něco strašnýho :-) vždycky chtěj ode mě nějaký film nebo seriál a ptají se: je to cz? a já: hádej :-D

Marku, v rozhovoru jsi psal, že takové studenty, které mají odpor k angličtině, nechtějí se ji učit, se snažíš redukovat na minimum. Máš na to nějakou speciální metodu nebo jsou to ty seriály, které jsi studentům na gymplu pouštěl. Já mám docela dost známých, kamarádů, kteří se prostě angličtinu ne a ne nechcou naučit. Většinou to bývá tak, že se vymlouvají, že učitel je nic nenaučí a že je to jeho chyba :)

Lamice27: Mám podobnou zkušenost. Mě už se ani nikdo neptá, jestli je to v češtině :) Já jim vždycky říkám, že originál je daleko lepší, oni si to prostě nenechají vymluvit. Často z jejich strany slyším, že jsem blázen a podobné, mnohdy i horší slova.

McKay: Přesně to mi říkají taky,že nechápou,jak to můžu v angličtině sledovat celý a mít z toho něco,že si to musím přeci pořád překládat a že z toho filmu přeci nic nemám,takže se prý velice ochuzuji o kvalitní český dabing( častý argument jejich- sme v čechách,tady se mluví česky)…UFO a tohle nevysvětlíš :-D

A právě to je důvod, proč se vůbec neobávám toho, že by pod vlivem globalizace vymizela čeština. Vždyť češi jsou obecně tak líní se angličtinu učit a ještě línější ji používat. Je to někdy až žalostné, jak musí mít všechno s dabingem, překladem apod.

Mluvě o kvalitě českého dabingu, jasně, u filmů a seriálů jsme na tom líp než ve světě, ale u počítačových her, to mi někdy vstávaly vlasy hrůzou na hlavě… když slyšíte chlapa, jak to z papíru čte. A možnost výběru jazyka tam není… a něco takového mi vždycky vzalo chuť hru hrát. No, na hry jsem už stejně starej. :-)

McKay: Jak je redukuju? No, špatně. Řekl jsem, že se snažím, než se se mi to daří. :-) No, ale doufám, že alespoň trochu. Prostě je fakt důležité, aby si každý našel, co ho baví a mohl to dělat anglicky. Proto jsem na gymplu zařídil obrovskou knihovnu, kde si můžou studenti půjčovat knížky… mnozí by ani nevěděli, že takové věci existují… no, většina si je půjčovala jen z donucení, ale mnozí si začali půjčovat a číst knížky jednu za druhou. To byl jen příklad, jak lze lidi motivovat. Musí se hledat. Byly to anglické textovky, byly to seriály, byly to konverzace s Američany v hodinách…

Jaký to mělo efekt se neodvažuju tvrdit, ale i kdyby jen pár, stojí to za to.

Já myslím že to mělo určitě velký efekt. O tom jsem přesvědčená :)

:-)

(jen tak pro vaši informaci, Wěrka je je jedna z mých bývalých studentů.)

BTW co vůbec znamená ta tmavě modrá postavička, co má Wěrka místo červené? Nevybrala si pohlaví?

Jinak k té motivaci. Podle mě to je hlavně o tom, jestli ten člověk má potřebu se ten jazyk učit.

Já jsem třeba na základce chodil na němčinu, protože v té době moc potřeba učit se anglicky nebyla (byla větší potřeba se domluvit třeba v německu na nákupech, než se učit jazyk s kterým se člověk setkal párkrát za rok třeba v návodu k nějakému spotřebiči no a satelitní programy byly také německy).

No ale já osobně nepotřeboval ani tu němčinu, protože jsme nejezdil ani na ty nákupy do Pirny a tak jsem z ní měl později samé čtyřky a pětky. Neměl jsem prostě žádnou motivaci.

Teď tu motivaci mám, protože internet je už běžnou věcí a zdrojů v angličtině tam je mnoho.

Ale jakou může mít motivaci člověk, co se anglicky učí povinně, do zahraničí necestuje a veškerý svůj volný čas tráví třeba koukáním na televizi, v hospodě, nebo na chatu?

Abych to shrnul, tak podle mě základní kámen motivace je potřeba a když chybí potřeba…

Jj, přesně tak (zkus to) :-D

To Marek: To snad nemyslite vazne, ze jste na hrani her starej :-D, na tech krabicich je napsana minimalni ne maximalni vekova hranice :-D .

to je jasný,na hry není žádná věková hranice…problém většinou je najít si na to ten čas :-)

Jen bych se chtěla pozeptat, zda ta anglická knihovna na gymnáziu v Přelouči ještě trvá a jestli je přístupná i „nestudentům“? :-)

Knihy jsem tam pochopitelně nechal, i když valná většina je moje osobní. Ale je jen pro studenty.

Co se hraní týče, to já jen tak říkám. Pár her si tu a tam rád zahraju… :-) Heroes III, Etherlords II…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.