Help for English

Soukromý lektor

 

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na soukromého učitele angličtiny pro dospělého. Výhody a nevýhody rodilého a českého mluvčího.Děkuji

výhody
-osobní přístup

Jasně, to mají oba mluvčí. Někde jsem četla názor, že pro začátníka není vhodný rodilý mluvčí, že je to zbytečné vyhazování peněz.

To je celkem logické – rodilí mluvčí také nejsu od toho, aby učili začátečníky. Pro pokročilejší jsou ale podle mě vhodnější – loni jsem měl rodilého mluvčího no AJ a zaznamel jsem asi největší pokrok.

Dobrý den,
nemůžete mi, prosím, někdo doporučit dobrého lektora/ku Aj na soukromé vyučování v Praze? Inzerátů jsem našla hodně, ale jak si vybrat? Také by mě zajímalo, jaká je běžná cena za 60min.(90min.) výuky? Rozptyl v nabídkách je poměrně velký. Děkuji předem za jakékoli rady.

šelmička:
Dobrý den.
Soukromý lektor má svoje výhody

– individuální přístup
- 100% pozornost lektora
- možnost kdykoliv zpomalitzrychli­tupravit výuku

a nevýhody

– každopádně vyšší cena než při skupinové výuce
- při konverzacích „1:1“ absence více mluvčích a proto i více interakcí (student si zvyká komunikovat pouze s lektorem, což není úplně nejlepší)

Rodilého mluvčího bych pro začátečníka určitě nedoporučoval. Těžko Vám odpoví na otázky typu:
„A proč…?“ :-)
Spíš jít krok za krokem a na rodilého mluvčího si počkat.

---------------------

Hele1
S Prahou zkušenosti nemám, bude to tam ale určitě víc než v Hradci Králové, kde se soukromá výuka pohybuje od méně kvalitní (studenti SŠ a VŠ) za 150,–60min až po profesionální (a také znatelně dražší) 400,–45min. Přeji Vám dobrou volbu při hledání dobré kvality i ceny :-).

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.