Témata

Ahojte :) chtěl bych poradit od zkušenějších :)dělám číšníka v restaurace kde uměj anglicky jsem tam jedinej čech :) taky mi to dost pomáhá v učení ale už mě nenapadá nějaký jiný téma o čem se bavit nebo na co se zeptat nemáte nějakej tip kde hledat ? :) chtěl bych co nejvíce mluvit ale prostě už nevim nějak no :)

Zkuste propátrat tady ve foru v sekci diskuse v angličtině, je tam 44 témat :-)

Možná to znamená, že vás limituje vaše znalost AJ.
Ono totiž platí, čím lepší úroveň, tím více možností se na něco bavit :-)

Ja se vzdycky hodne ptam, a pak uz se ta konverzace nejak rozvine… Jak dlouho tam ta osoba pracuje, jakymi povolanimi si prosla, kolik ma deti, co delaji ve volnem case, co by mi doporucili jako typicky anglicke jidlo, kam bych se mela podivat, kde cestovali, jake jsou dobre knizky, na co se divaji v televizi, co to je big brother, x-factor – ptam se na to, co i vim… co vedi o ceske republice, jake maji vanocni tradice, velikonocni, svatebni… co si mysli o zdravotnictvi, skolstvi… proste cokoliv.. i kdyz jsem to slysela od ostatnich, ptam se vzdy na to same… Jaky je cenovy rozdil mezi tescem a asda, kde koupim levny nabytek.. no proste se ptej uplne na vsechno… Jestlize je osoba alespon trosku upovidana, ve chvili, kdy uvidi, ze ma posluchace, rozjede se.. kdyz ne, tak s tim asi uz nic nenadelas..

mno já nemam ani Anglány jakože Nepálce :-) a právě taky sem se takhle ptal a tak dělam tam už rok :)ale už se to nějak zase rýsuje ale dík :)

Edita: very clever approach! :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.