Help for English

mas k*rva pravdu

moze byt aj " you got fuckin´ right"

Sice je moc hezké, že se snažíte větu ‚opepřit‘ slovíčkem kur*va, ale
MÁŠ PRAVDU = YOU ARE RIGHT, nikoli ‚you got right‘

nie nie…=D to len kamarat mi to tak napisal…a sa s mnou stale hada ze sa pouziva so slovesom got a ja mu nedokazem vysvetlit ze sa pouziva you´re right…on si totiz mysli ze to znamena ty si pravda a to je blbost…=D no hadam sa mi podari presvedcit ho…drzte mi palce…=D

Tak kamarádovi vyřidťe, že:
PRAVDA se řekne TRUTH
PRAVDIVÝ je pak TRUE
RIGHT = správný

Doslova by to tedy bylo ‚ty jsi správný‘, ale doslova to brát nelze.

Pokud bude totiž všechny anglické výrazy řešit doslova, moc daleko bohužel nedojde…

Jeho YOU GOT RIGHT (nebo you've got right) by pak znamenalo něco jako ‚ty máš správný‘ – to mu přijde OK?

Jo a taky mu vyřiďte, že pokud chce používat ‚F word‘, tak ať s tím chvíli počká, než se naučí alespoň základy :-)

To je pěkný vzkaz :)

Já prostě nemám rád, když lidi všude cpou za každou cenu sprostá slova a jinak je jim jendo, co říkají. Hlavně, že tam je sprosté slovo a oni jsou děsně ‚cool‘.
To není nic proti OLi921, ale spíš jeho kamarádovi :-)

Nebo mě se vždycky strašně líbí, když někdo pořád říká „no problem“, „oh yes“ apod. a myslí si, že umí výborně anglicky :)

Zde musim jenom rict co jsem se ted naucil v nejnovejsim testu: NICELY PUT :)

Btw, ale vyraz „You got it right“ uz dava smysl ne? Neco jako ze „pochopil jsi to spravne“…

Ano, to je dobře :-)

sak to a totalne ma dorazilo ked mi to napisal takto: „to by znamenalo ty si pravda co je picovina =D“ proste ked clove poucuje a mysli si aky je mudry a porpi tom nema ani sajnu… :-D a najlepsie na tom je ze ma za sebou dva pobyty v UK… :-D proste mi povedal ze on to tak pouziva a ze to tak pocul… :-D sak kazdy kto si len sem-tam pozre napriklad niaky film v anglictine musi taketo veci ovladat…

To by bylo asi nejlepší, aby mu to řekl nějaký učitel ve škole. Protože jak se něco naučí špatně, těžko se to bude odnaučovat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.