Help for English

Jazykové školy - Praha

Nemáte někdo zkušenosti s nějakými konkrétními pražskými jazykovkami? Je jich velké množství a na jejich webových stránkách jsou u většiny téměř shodné popisky. Tak se dá velmi těžko vybírat.
Nemá tedy někdo s některou (některými) nějaké zkušenosti s tím, jakou formou probíhají lekce, jak moc jsou praktické, jak dokáží připravit na zkoušky FCE a pomoci se zvládnutím angličtiny?

Mě by tohle zajímalo v Plzni..

Já nemám moc dobrou zkušenost s Tutorem, učí u nich dost rodilých mluvčích, ale jako učitelé jsou příšerní … kdyby nebyli rodilí, byli by na nic

Vážně? Tak to moc díky za radu… :-) A zrovna Tutor jsem dost rozmýšlel… patří k těm známějším…
Nemá někdo nějaké zkušenosti z dalšími školami?

Musím se přidat, o Tutoru mám taky docela ‚vlažné‘ reference…
Jenže ty mám docela často. Řekl jsem to x-krát a řeknu to zase: záleží ve finále jen a jen na učiteli, takže si prostě školu jednoznačně podle referencí nevyberete…
Ideální je domluvit se v jazykovce na návštěvě hodiny zdarma, ale hodiny, kde by učil právě ten člověk, který by učil i Váš kurz.

To je určitě dobrý nápad… :-)
Jenže bohužel jsem to nechal trochu na poslední chvíli. Chtěl bych začít chodit už tenhle rok. Sice už zbývá asi jen měsíc, ale díval jsem se, že u většiny škol stále přihlášky přijímají.
Nemohl byste mi i přesto nějakou školu doporučit, když říkáte, že máte časté reference?

Ale většina těch referencí není nic moc. A když je jedna skvělá, tak k ní jsou hned dvě špatné. Jak jsem říkal, je to přece o učiteli…

Ale existuje jedna škola, na kterou mám jen kladné reference
a tou je AKCENT Praha.

Kdekoliv po republice by mohlo pomoci, pokud je JŠ v Asociaci jazykových škol, tato je dost přísná.
Jinak taky hodně záleží na člověkovi samotném, moje kolegyně v práci se za půlrok akcelerovala z nuly na cca středně či mírně pokročilou v jisté brněnské JŠ. Přitom já sama coby angličtinář tělem i duší jsem nad nejmenovanýma C… materiálama a metodou po nahlédnutí trochu bledla. Nikoliv závistí.Tato lady je zkrátka dříč. Čili hodně štěstí a nedbat na krev,pot a slzy! :-D

podle mě by angličtina neměla být „krev, pot a slzy“. Jestliže k tomu má člověk vztah tak má vyhráno a pokud to dělá jen z nějakého donucení, hecu apod., tak se může snažit jak chce, ale má smůlu. Já třeba bych tu jazykovku, teda jestli to člověk chce jako nějaký přípravný kurz, taky zvážil, když někoho angličtina baví, tak si poradí aniž by musel vyhazovat nehorázné peníze…chápu, že třeba hodně lidí tu angličtinu umět „potřebuje“, ale to už je špatně, něco lámat přes koleno nedělá dobrotu. Můj názor…

Ten AKCENT vypadá dobře. Ale přijde mi, že nemá na stránkách nějak moc konkrétních informací. Nevíte, jestli pořádá i nějaké věci okolo? Třeba nějaké poznávací zájezdy nebo nějaké speciální akce?
Našel jsem ještě ještě dvě další školy, které mi přišly docela dobré: Elvis a Bohemia Institut. Nemáte nějaké zkušenosti nebo reference i o těchto?

Jakékoliv učení jazyka je krev a pot a slzy (Churchill přece tohle slíbil Británii po válce v naději obnovy země) a nadlouho, pokud jeho znalost má být precizní a trvalá. Pokud někdo slibuje opak, může to být prodavač s teplou vodou.Dodávám jen pro vysvětlení. Mělo by Vám být nabídnuto otestování znalostí,veden vstupní pohovor, poskytnuty reference.Je dobré se podívat do hodin do kurzů, popřípadě se jít podívat na svoji konkrétní učitelku/učitele. Peníze skládat až po těchto akcích.Akcent by mohl být fajn, stará se dobře i o nás, učitele.Good luck! :-)

Učení jazyka je určitě běh na dlouhou trať, jak říkám svým studentům, ale v zásadě souhlasím s romanem298.
Není rozhodně dobré přistupovat k tomu tak, že budu potit krev, protože to je první krok k tomu, že se to nezdaří…
Člověk k jazyku musí mít vztah, musí se mu líbit a másí si být vědom toho, že ho to bude stát hodně úsilí, ale hlavně času.

Píšete, že je dobré se podívat do hodin kurzů, popřípadě na svoji konkrétní učitelku/učitele. Já s vámi zde nemohu souhlasit, protože dle mého je konkrétní učitel naprosto zásadní, tzn. že podívat se na nějakého učitele je často nedostačující. Je jedno, jestli škola tvrdí, že jsou všichni učitelé kvalifikovaní profesionálové. Někdo to prostě v krvi má a někdo ne. Navíc někomu může ‚sednout‘ určitý způsob výuky, někomu ne.

Pokud se daná osoba rozhodne pro skupinovou výuku v JŠ, je to vždy risk a asi se bude přizpůsobovat. Psala jsem výše že členství v AJŠ je jedno z dobrých znamení, opravdu je to přísná organizace s řadou pravidel. No a ředitel studií hlídá kvalitu a výkon lektorů,čili pokud je celá škola dobře vedená, jsou tam jako všude horší i lepší lek., ale neměl by tam být propadák. Je dosti zásadní, aby vyučující a studující byli alespoň „příbuzných krevních skupin“, pouze jsem se cítila nepochopena s Church. výrokem o poctivé práci, a tak jsem se snažila vyhnout dalším přísným tezím. Mějte se hezky, to mám za to, že kecám a neopakuju a nechystám šk.rok 2009/2010! :-)

A abych jen neprndala, za Brno jsem ochotna si nechat ruku spálit za ILC a Brno English Centre.

Určitě souhlasím… Člověka to musí bavit a zároveň tomu věnovat čas a úsilí. Rád bych využil možnosti se jít podívat na hodinu učitele, kterří by učili ve školách, mezi kterými se rozhoduji, ale bohužel jsou už prázdniny a potřebuju se přihlásit už teď. Ale jen si vybrat dobrou školu, no. Nevíte tedy někdo, jak už jsem psal v předchozím příspěvku něco o školách ELVIS a BOHEMIA INSTITUT? Info na stránkách zní DOST pěkně) . U toho Akcentu tam moc informací není, ale to že patří mezi nejdražší školu a doporučuje ho pan Svozílek asi musí něco znamenat… :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.