Help for English

level C2 nie je najvyssi?

ahoj,
narazil som na zaujimavu stranku – http://www.cambridgeesol.org/…/levels.html kde je napisane(hned prva tabulka), ze aj podla Common European Framework-u, C2 nieje maximum.
Myslim teda, ze by na HFE mohla pribudnut nova kategoria narocnosti pre clanky :-)

Ale je. To, že to mají někde rozdělené na podčásti je něco jiného. CEF má šest úrovní A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Nová kategorie na HFE rozhodně nebude přibývat. Dokonce tu nemáme proužek ani na úroveň PROFICIENCY.

Proboha ne! Jsem ráda, že je tu hodně pro elementary. Na jaké jste vlastně úrovni, že se Vám tu nic nelíbí a všechno kritizujete? Já tenhle web dosud chápala jako naučný. Netušila jsem, že je to pro ty, co to už umí. Přeci původně se tu měli lidé učit anglicky a ne si dokazovazt, co umí, isn't it?

marek: potom OK, ja som bol len zaskoceny a zhrozeny, ze som videl nejaku uroven C2.2, ktora je este na vyssom riadku v tabulke, jak CPE :-)

georgia: komentare takehoto typu nemam rad. Mohli by ste mi jedinym argumentom preukazat, ze sa mi tu „nic nelíbí“? Alebo, ze som sem neprisiel ucit sa anglicky, ale ‚dokazovat, co umím‘?
A prosim prestante uz s tymi invektivnymi komentarmi. Ked mate nieco neprehltnute proti mne, napiste mi prosim sukromnu spravu.

OK, je to můj názor. Nekomentuji už Vaše příspěvky od doby kdy jsme si to vysvětlili, ale stále nechápu, proč chcete překopat celý web, který Marek vytváří už 4 roky a je úspěšný. Chápu, že to myslíte dobře, ale pak i na ty své připomínky používejte soukromé zprávy pro Marka.
Nebo myslíte, že tento web není dobrý?

EDIT: bol som dost v zlej nalade, ked som napisal tento prispevok. Myslim, ze sekera je uz zakopana, tak myslim, ze nieje dovod tu rozsirovat utocne reci.

Georgia:
to, že něco funguje a funguje to dobře přeci neznamená, že by se to nemělo zlepšovat a modernizovat aby to bylo ještě lepší. Tomu se říká vývoj. Bez něho by jsme jako civilizace asi takhle daleko nedošli…

Ale je to zajimava vec. Co teda jsou ty Level 4, Level 5? To mi nedava smysl :? Nevite nekdo jak to bylo teda mysleno?

Nechci schytat internetové zamračené pohledy, ale MAXIMUM je relativní pojem. A1 až C2 jsou jakási relativní měřítka, taky potřebujete centimetry na změření mír, /aby jste zjistili že 90–60–90 objektivně není Váš případ/. Velmi zjednodušeně řečeno kdo má např. CPE, ví, že dozajista něco umí. Ale i ta zkouška se dá udělat za různé známky a vypovídá jen o stavu v danou chvíli. Stále je co zlepšovat! :-D

Pravda… A opět – jde o britskou angličtinu, pokud mám tedy správné info :-) .. Takže člověk s CPE se třeba v Brisbane či francouzské části Kanady určitě domluví, ale zase se tam nebude cítit tak skvěle jako v Anglii.. :-) Takže – co je „maximum“.. :oops:

Maximum podle CEF (Common European Framework) je C2.
Maximum v osobním rozvoji angličtiny neexistuje
:-) – Good for us :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.