Help for English

Maturita 2010

Zcela souhlasím s Jiřím, vidím to stejně.

Každá věc by měla být standardizovaná, přeci někdo nemůže dostat maturitu jenom proto, že má hodného, nenáročného komisaře.

Úplně stejně se nadávalo na nové zkoušky na řidičák. Proč, je snad špatné, že člověk co chce jezdit po silnici musí umět opravdu všechno co má?

Já osobně bych se dneska ale více zaměřil na ovládání počítačů. Nechápu jak může dneska vylézt školu s maturitou někdo, kdo třeba zadává adresu stránek do vyhledávacího políčka na seznamu. Ti lidé nemají páru ani o těch nejzákladnějších principech fungování počítačů a internetu. Fakt otřes, nechápu co se tam učí na těch školách.

Já bych takovéhle „studované“ sektretářky spíš nechal někde vytírat záchody, než je vzal ke mě do kanceláře. Naštěstí už to pár firem pochopilo a nestačí jim jenom ten kus papíru (za objem válce) a dávají při přijímacím pohovoru také takový IQ test. :)

Upřímně, standardizované školství nebude nikdy a jako př. bych uvedla mé přijímací zkoušky na anglistiku, mně se komise ptala na spojení Bible a globalizase /skvělý téma, fakt má co dočinění s tím, na co jsem se hlásila :/ a pak jsme rozebírali Orwella, zatímco jeden kluk od nich dostával otázky typu co bude dělat o prázdninách a jaké má hobby, úžasný … takže si myslím, že asi u těch maturit to nebude nikdy tak fér … sorry, já jsem dnes pesimistická

já souhlasím z Pildou, proto jsem státní maturity chtěla, chodím na gympl a je celkem nespravedlivé, že za stejný výkon u maturity bych měla být hodnocená na různých školách jinak, omlouvám se všem absolventům učňáků, ale jak může maturant oboru kuchař napsat vydlička :shock: a stejně maturitu udělat, to nechápu :?

Celkem se všemi souhlasim, ale zase na druhou stranu lidi z gymplu se sice nadřou na maturitu o dost víc než lidi z učnáků, ale taky o dost víc umí. Mají daleko větší šanci se dostat na vysokou školu a i získat lepší práci, takže zase tak hrozně nespravedlivý to neni…
Je to jen papír, důležitý je, co kdo umí a pokud někdo zadává adresu stránky do políčka pro vyhledávání a nebo píše „vydlička“, tak to jim ta maturita asi moc platná nebude. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.