Help for English

Chyba v testu slovíček - Angličtina pro začátečníky, Anglické pozdravy

 

Dobrý den,

v testu slovíček u první lekce není zohledněno „Goodbye. / *******/ Nashledanou – lze ho psát i s pomlčkou (good-bye) nebo jako dvě slova (good bye).“

Pokud zadám „good bye“, systém hlásí: „Špatně! slovíčko good bye znamená nashledanou, sbohem“.

Předem děkuji za opravu.

toto je způsobené tím, že naše zkoušení online je jen náhražkou plnohodnotného zkoušení programem Language Lab. V tom vám počítač takováto synonyma uzná.

Online zkoušení na HFE je jen pomůckou. Pokud je v lekci goodbye dohromady, rychle zjistíte, že ho zde máte psát dohromady. Upravovat tento algoritmus v dohledné době nehodláme… pro pohodlí doporučuji zakoupit si licenci k používání programu Language Lab. Ten toho umí ještě daleko daleko více, než zkoušení na HFE.

Mě spíše zarazila logika:

Otázka: nashledanou, sbohem?
Odpověď: „Špatně! slovíčko good bye znamená nashledanou, sbohem“.

Ale nechte tak, když myslíte, že je to lepší. Mimochodem good-bye nezná vůbec, to je lepší varianta.

není to tak lepší. Je to lepší v Language Lab, odkud je slovník použitý.

Logika je v tom, že pokud zadáte třeba místo PEAR slovo APPLE, tak vás to upozorní na chybu, že APPLE znamená „jablko“. Když je ale ve slovníku nějaký podobný výraz, např. zadaný s pomlčkou či bez, náš systém to nerozliší. Zadali jste něco jiného, než je v lekci, proto špatně.

V language lab k tomuto nedochází.

No ale, to je zkoušení z té dané lekce, ne zkoušení ze slovíček celkově. Ptalo se vás to na to slůvko co slovíčko co je v té lekci, ne na žádné jiné.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.