Help for English

Macmillan English Dictionary for Advanced Learners

Ahoj,

chystám se koupit výkladový slovník pro pokročilé a našla jsem tento.
Četla jsem si recenzi na těchto stránkách a dívala se na ukázky z knihy a musím říct, paráda.
Nicméně recenze je z roku 2008 a toto druhé vydání je z roku 2007. Nevíte náhodou, jestli se bude slovník obnovovat a vytvoří se tak třetí vydání? A ještě se zeptát takhle .. vyplatí se kupovat na konci roku 2009 slovník ,který byl vydaný v roce 2007? Prosím o vaše názory. Díky.

MED je velmi kvalitní slovník a myslím, že chybu neuděláš, pokud si ho teď zakoupíš.

I kdyby vyšla nová edice třeba za půl nebo za rok, myslím, že tam nebudou tak obrovské změny, maximálně přidaná nová slova nebo pár jiných změn.

Zuzwina: Moc to hrotíte. Nekupoval bych si slovník z osmdesátých let, ale jestli 2005 nebo 2007, to bych neřešil.

Mimochodem..vyplatí se juknout do antikvariátu…já ho takhle ulovila o dvě stovky míň! :o)

Pokud chcete (pro ‚dobrý‘ pocit) nejnovější slovník, tak z roku 2009 je Longman Dictionary of Contemporary English.
Je s DVD-ROMem a v Luxoru je v nyní v akci za 690,–

http://www.helpforenglish.cz/…English.html

Nicméně já mám oba a rozhodně nemám pocit, že by MED byl ‚zastaralý‘ :-)

Já hrotím všechno a pořád, občas se mi to i vyplatí:)

Díky za vaše názory.

z

to Zuzwina: Já ti naprosto rozumim. Taky se zrovna nad nějakým slovníkem rozhoduju a zrovna včera jsem nadávala, jak jich je plno, a člověk neví, kterej pro něj bude ten nej nej nej.. :D Nakonec asi půjdu do toho Longmana – líbí se mi tam ty obrázky :D

BlackMeg:To máš pravdu, je jich všude dost … jen si dávat bacha, ať nekoupíme nějaký brak, takže jsem fakt ráda za recenze na těchto stránkách. Že ti tady poradí odborníci … a můžeš si být alespoň jistá. Ty obrázky jsou fain u toho Longmana … nevím, jsem na váškách … nechám si to ještě pár dní uležet v hlavě a pak do jednoho z nich půjdu.
Tak hodně zdaru i tobě:)

Ty slovníky jsou oba hodně podobné. Pokud budete používat CD-ROM, doporučuji Longman, který má dokonce DVD-ROM.
Pokud ale budete spíše používat papírový slovník, tak se raději zajděte podívat do obchodu a oba si ‚osahejte‘. Jeden s nich vám možná ‚padne lépe do ruky‘ :-)

Ještě se rozhoduju, jakou si koupit gramatickou příručku.. Jestli toho Swana a nebo Oxford Learner's, která je tenčí, ale má zase u sebe CD-ROM.. Nemáte s ní třeba někdo zkušenosti?

Update: Teď jsem ještě koukala na Longman Grammar of Spoken and Written English. Je draaahá, ale zase si řikam, že kdy už, tak už..a za chvíli budou ty Vánoce.. :D Nevlastníte ji někdo čistě náhodou? Nebo neměl jste s ní někdo tu čest?

To by mě teda zajímalo, co v tý knížce je, když stojí přes 3 000 :)

to McKay: Mně přijde, že všechno :D A jsou tam i takový ty chytrý grafíky á la „frequency of use“ apod. Má asi 1100 stránek nebo tak nějak..

Jinak jsem na Englishbooks už viděla knížku i za 7,000,– :D

Viděl jsem na netu sample a gramatika mi přišla složitěji vysvětlená než v PEU.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.