Dnes jsem poprvé otevřel tyto stránky a jsem nadšený, jen tak spát nepůjdu . Velmi autorům děkuji – jak říkáme my angláni: „danke schön“ Milan V.
Dnes jsem poprvé otevřel tyto stránky a jsem nadšený, jen tak spát nepůjdu . Velmi autorům děkuji – jak říkáme my angláni: „danke schön“ Milan V.
Náhodou jsem narazila na tyto stránky, když jsem si nevěděla rady s trpným rodem, od té doby je používám pravidelně. Aktuálně studuji v Austrálii Cambridge FCE a tyto stránky mi s těžkým studiem velmi pomáhájí. Myslím,že jsou skvělé a autor Mgr. Marek Vít odvedl opravdu kus práce a tímto mu chci poděkovat. Jitka
také bych chtěl poděkovat a zeptat se jestli se počítá s knižní verzí nebo s nějakou uspořádanější formou. jediné co mi tu vadí je pro mne chaotický systém který plyne zřejmě z toho že se stránky stále vyvíjí. funguje to jako výborný pomůcka ale nedokážu si představit používat tyto stránky jako hlavní učební materiál. zřejmě nemáte tyto ambice ale je to škoda pro nás a snad i pro vás.
co si potřebujete vyhledat, to najdete pomocí vyhledávače. Uspořádané je to tu pouze pro naprosté začátečníky. Chodí sem už téměř 15000 lidí denně, nemůžu tolika lidem říkat, že se mají učit tak či tak. Každý je někde jinde, každý potřebuje něco jiného. Učivo tedy nebudeme nijak uspořádávat. Když nevíte, zkusíte si nějaký obecný test a případné nedostatky si nastudujete z případných článků. Když se vám zachce, uděláte si nějaký poslech, když se vám zachce, zkusíte nějakou zjednodušenou povídku, když se vám zachce, naučíte se nějaké idiomy.
Knižní podoba – to si nedovedu moc dobře představit. Kdybychom tam dali všechno, co je na HFE, byly by to už tisíce stránek. Musel by to tedy být výběr. Podle čeho by se to ale vybíralo?
Naše koncepce je pro online podobu, jsou tu materály pro všechny úrovně, materálu různého druhu. Každý se učí, co potřebuje. Ve škole probíráte předpřítomný čas, najdete si tu předpřítomný čas. Zajímají vás slangové výrazy, najdete si slang.
Možná, až budu v důchodu, budu z HFE vybírat různé materiály a vydávat je jako knihy. DO té doby mám ale práce dost.
Také jsem úplný začátečník, navíc i začátečník na internetu,tzv.elektronický analfabet.Mám to tedy trochu těžší.Učím se všechno,sama a téměř bez jakéhokoliv odborného výkladu.Myslím,že nějaké pokroky už jsou vidět,třebaže pracuje hlavně intuice a systém-zkouška-omyl-jiná zkouška.Po letmé prohlídce tohoto webu jsem zajásala-ejhle,srozumitelná,přehledná,zábavná forma učení,to pravé pro můj líný mozek.Díky za to, budu se ráda učit.
Ještě bych chtěla dodat.Za nejdůležitější považuji tu srozumitelnost.Vše je napsáno takříkajíc polopatě,v článcích je vše vysvětleno tak,aby to pochopil i obyčejný člověk se základním vzděláním,který chce v učení dohnat to, co kdysi zanedbal nebo neměl možnosti.A to,že je to učení zadarmo-každý si nemůže dovolit drahý kurs.Díky!
Marek Vít:
já když slyším spojení knižní podoba HFE, tak si představím spíš
pouze gramatiku, případně testy, než celý web v knižní podobě. A to by
se do knížky (žek) určitě vešlo, zvlášť, když existuje tolika úrovní
angličtiny.
Tento příspěvek ale nemyslím jako, že bych vás k něčemu vyzýval. Píšu to jenom, že já osobně si tu podobu představit umím a výběr by zas tak těžký nebyl.
No, já to vidím spíš na ten důchod.
Jo, kéž by se knižní podoba, resp. nějaký set UČEBNIC dostal i do škol…
Ale to zas ne. Ve škole je lepší, když se někdo učí podle opravdové učebnice s učitelem, učebnice na trhu jsou už velmi VELMI dobré, některé dokonce špičkové. Jim konkurovat, to nikdy mým cílem nebude…
HFE je tu z jiného důvodu.
To ano, špatně jsi mě pochopil. Resp. jsem to špatně napsal Měl jsem na mysli, aby se tak i podle toho (jistého vhodného systému) vyučovalo… Čím víc EN učitelů jsem už vystřídal (za poslední 2 roky jich bylo 5 (ne, nebylo to mojí zásluhou , tím větší mám pocit, že je to zlé…
Zdravím všechny,
jako nový uživatel bych chtěl ve svém prvním příspěvku pochválit tyto
stránky. Jsou opravdu skvělou pomůckou pro studium Anglického jazyka.
Jejich autorům i všem uživatelům přeji hodně zdaru.
Rád bych se připojil ke spoustě dalších a pěji slova chváli
pozn.: teď mě tak napadlo, že by možná ve foru mohlo být vyhledávání, pomohlo by to uživatelům
ano, víme, teď ale nemáme časovou kapacitu to vyřešit.
Prehladavajte stranky pomocou Google
„hladany vyraz“ site:helpforenglish.cz/cz/forum
enter a je to
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.