Help for English

druhý kondicionál

Nedávno jsem se dívala na seriál (TBBT) a byla tam věta „If all guys were like me, the human race couldn't survive“ a ráda bych věděla, proč tam je couldn't a ne wouldn't, když to je druhý kondicionál? (teda aspoň si myslím, že to je druhý kondicionál…) :?:
předběžně děkuju za pomoc :)

COULD se pouziva jako minuly tvar modalu CAN. Takze obedve varianty (wouldn't, couldn't) jsou mozne a spravne.

wouldn't survive = neprezili by
couldn't survive = nemohli by prezit, urcite by neprezili

Napr. If I could, I would do it. (But I can't for whatever reason)

viz. clanek Minulá modální slovesa

to chápu, ale měla jsem za to, že u druhého kondicionálu je ve vedlejší větě sloveso would, ale tady není a mě by zajímalo proč a jestli je víc takových sloves, které můžu použít u druhého kondicionálu místo would…

ale vůbec tam nemusí být jen WOULD. Většinou ano, ale může tam být i COULD či MIGHT. Nejde o to, že tam musí být ‚to či ono slovíčko‘, ale že tam patří ‚podmiňovací způsob‘, proto nejčastěji WOULD, nebo COULD nebo MIGHT.

děkuju moc
asi další polovičaté pravidlo… ve škole si říkáme, že tam je would a konec… proto mě to zmátlo
ještě jednou díky :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.