Help for English

Au pair - jakou agenturu vybrat?

 

Zdravím všechny, v létě bych se ráda stala au-pair ve Velké Británii, a tak vybírám vhodnou agenturu, aneb jak sprostředkovat program. Na netu jsem našla taky anglickou stránku aupair-world.net, ale toho se bojím, když to není přes žádnou agenturu, i když by třeba nebylo podmínkou jet minimálně na 3 měsíce (já bych radši jen na 2). Nevím, jestli je dobré to risknout a jet přes NEagenturu a nebo si to radši zajistit přes Student agency třeba.

Děkuju moc za vaše rady

Určitě se neboj, že to není přes agenturu. Naopak, ušetřís nemalé peníze, které si radši můžeš nechat jako rezervu pro nouzový návrat. Každá agentura ti naslibuje, jak se o tebe postará, jak ti vymění rodinu, kdyý ti nebude sedět. Jo, třeba i vymění, ale je to většinou proces třeba i 1–2 měsíců, kdy musí poslat tvé portfolio a tobě zas portfolia jiných rodin, ty si musíš vybrat a tebe si znova někdo vybrat a opravdu se to táhne. Radím ti najdi si rodinu na vlatsní pěst, nějakou si vytipuj, nic nesupěchej, snaž se z nich dostat co nejvíc informací, kontakty na předchozí au-pair, piš si s nima a třeba i trvej na tom, aby ti zavolali. Samozřejmě nikdy ti nikdo nezaručí, že i tak ti ta rodina bude sedět, ale to ti nezaručí ani agentura. A za ty peníze, co ušetříš, se můžeš kdyžtak vrátit domů, kdyby to náhodou nevyšlo.

Ahoj, pokud pojedeš bez agentury a rodina se ukáže nesolidní. Klidně tě můžou vyhodit a na minutu letíš. Pokud máš agenturu, tak se případné problémy řeší prvně s agenturou a teprve potom tě můžou poslat domů. Ale než ti seženou dopravu domů, můžeš na pár dní bydlet u své agentury. A taky rodiny, co si hledají au-pair přes internet platí nižší kapesné. Takže ono ti to nakonec výjde nastejno, ale s agenturou aspoň máš někoho na koho se můžeš obrátit a nezůstaneš úplně sama v cizí zemi.

Vsechno má své výhody a nevýhody.

Je pravda, ze cekací lhuty u aupair-agentur jsou nekdy dost dlouhe a rodinu si nemuzes sama vybrat. Nadruhou stranu online pres internet si muzes vybrat rodinu podle tvych prani.

Pokud chces vyjet do Anglie ci Irska klidne bych hledala online, pokud chces do Ameriky, musis jet pres agenturu, protoze by to bylo jinak nelegalni a nedostala by si vizum.

Tady jsou výhody a nevýhody aupair-agentur.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.