Help for English

using x by using

Mohl by mi nekdo vysvetlit rozdil v pouziti USING a BY USING ve vete, ve ktere chci rici, ze se najaka vec (A) provede, vykona, vytvori… pouzitim, pomoci, prostrednictvim… neceho (B)? Uplne mi to neni jasne. Zda se mi, ze pouziti zavisi spise na tom, zda chci zduraznit podmet (A, pouziji USING), nebo predmet (B, pouziji BY USING) vety. Co by se napr. pouzilo v nasledujici vete?

Both types of applications can be built (by) using framework’s Wizard.

Dekuji

Řekl bych, že v mnoha případech jsou obě možnosti zaměnitelné, ale jinak je to asi tak nějak, jak píšete.

Srovnejte:

The name will be written using the selected size. (=jméno bude napsáno tou velikostí)
The text can be written by using the free text editor. (=editor pomůže)

I když to je často zaměnitelné, někdy je BY nutně potřeba, aby se předešlo nejasnosti ve významu:
Connect to the server BY using the new password.

Kdybychom tady to BY vynechali, mohlo by se jednat o server POUŽÍVAJÍCÍ nové heslo, nikoliv pomocí nového hesla.

Ve vaší větě je důležité, zda obě aplikace budou používat toho průvodce, nebo jestli použijete toho průvodce, abyste vytvořili obě aplikace.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.