Help for English

Otazka pro Marka Vita

No, zatím jsem na čísle 200… ale to jsem zatím sepsal jen to, na co si vzpomínám.

Ale co mě děsí je to, jak rychle počet knih dohání počet shlídnutých seriálů. Na polici mám asi 120 sérií různých seriálů a to vše jsem skouknul za poslední tři roky. Kdybych měl spočítat, kolik jsem za tu dobu přečetl knih, možná by to nebylo ani 50. :-(

Wow, tolik seriálů :-) ty mě stále překvapuješ.

Máte asi v bytě hodně polic a poliček. :-D
Já tu mám zatím jen 5 knížek zjednodušené četby, 3 knihy od Grishama, 1 od Kinga a asi pět různých, které jsem koupila za 20,– Kč v sekáči. :-D
Přitom jsem zdatná čtenářka, v češtině bych přečtené knihy nespočítala. :-)

seriály – Jo, do čtyřpolicové skříňky už se nevejdou ani když jsou dvě vrstvy na sobě. :-)

knihy – Většinu svých knih mám ještě na gymplu v knihovničce, i když už tam nepracuju.

Mohla by být soutěž, kdo má nejhezčí police s knížkama :-D

Juj, to já bych spíše mohla soutěžit se svou policí, kde mám slovníky, učebnice a šanony s vytisklými články z HFE. A to zatím do úrovně elementary. :-D

Dobrý deň,
prosím Vás o radu.Žijem v Anglicku 2.rok a som vlastne samouk.Využívam internet rsp Vašu stránku a program Landi.Cýba mi však dobrá učebnica,rsp.pos­tupnosť a systém./Téma,nové slová,gram.pos­luch,cvičenia,tes­ty…/.Momentál­ne nemôžem navštevovať školu a tú do ktorej som chodila hodnotím ako učiteľka s 30-praxou ako veľmi slabú.Poradíte mi nejakú dobrú učebncu a prípadne ako sa k nej môžem dostať?
Ďakujem.

Kirigre: Na to prosím založte samostatné vlákno.

mimochodom mam tiez jednu otazku na Mareka: kedy sa vam naposledy stalo, ze ste citali knizku/pozerali serial a bolo v nom slovicko, ktoremu ste nerozumeli? Ake bolo? :-)

slovíček, která neznám, je ještě dost. Nebojte. :-)

Poradil byste mi, prosím, jakou učebnici zvolit pro studenty dálkového studia (20 hodin/4 měsíce)? Aj pro samouky od Ledy i od Frause (Spep by step) se neosvedčily, protože jsou málo komunikativní­. Děkuji

No, to Vám takto asi neodpovím, nemám potuchy o tom, co je to za studenty, kolik jim je, jak jsou pokročilí apod.

marek, prosim Ta, co radis na zlepsenie ,,writing,,…je tu na HFE O TOM CLANOK??
je dobre len odpisovat clanky v AJ???
je dobre nahlas si hovorit slovicka, ako sa pisu????
je mozne, ze niekto ma na pisanie talent a niekto antitalent????…vo­pred vdaka

o psaní ještě článek není. Už asi tři roky ho ale slibuju. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.