Help for English

Daily English Crumbs - připomínky, otázky, náměty

Zakládám téma, kam můžete psát své náměty, nápady, návrhy, připomínky a vše, co vás napadne ohledně rubriky Daily English Crumbs. Zatím nebudu dělit podle úrovní, to jen kdyby to později bylo nutné.

Tak směle do toho, pište 8-) :-)

Co třeba nějaký recept na ryze anglické jídlo?Nebo všeobecně něco o jídle, to by mě zajímalo.Jinak děkuji za dobrou zábavu, vždy se moc těším, čím překvapíte.Snažím se i o překlad nebo alespońo porozumění i ve vyšší úrovni, někdy s malým, jindy s větším úspěchem.Hodně mě motivujete naučit se víc, vyhledávám si nová slovíčka i když někdy jen vytuším, o čem je řeč, baví mě to a prožiju nejednu hezkou chvilku s vašimi nápady.

Tak to je krásný vzkaz, díky! recepty nejsou špatný nápad, ačkoli budu nejdříve sám muset najít něco zajímavého :-) ale nápad pěkný, aspoň se naučíme formu, jakou se recepty píší, a příslušnou slovní zásobu. S tou originalitou – zatím to ještě jde, duben bude ještě poměrně originální, ale pak už se některé aktivity musí zákonitě začít opakovat, samozřejmě s obsahovými obměnami. Tak snad nebudete zklamaná :-)

A šlo by, prosím, některé crumbs vytvořit jako poslechy? Nejprve poslechnout a pak si zkontrolovat, jestli jsem slyšela správně… (u těch receptů, by mohly vzniknout nevšední kombinace:-D)

O jídle se dá mluvit hodně, hodně dlouho, je to vděčné a zajímavé téma.Kdysi jsem narazila v jakémsi článku na zmínku o tom, že „britská královna posvačila několik tenkých chlebíčků s máslem a okurkou“.Nevím, proč mě to tak pobavilo, ale i to by nebyl špatný námět na crumbs.Co se kde jí, kdo co jí, oblíbená jídla různých osobností.A nová slovíčka související s jídlem se určitě každý začátečník bude učit rád a zábavnou formou ještě raději.

Já se tomu a priori nebráním, ale zrovna v tomhle kontextu by mi dost bodla výpomoc, přecijen jsem chlap a ač vařím (i jím) rád, tolik se zase neorientuji 8-) tak kdyby některou z vás bavilo zkusit nějaký takový lahodný crumb přípravit, rád pomohu se servírováním :-)

K těm poslechovým cvičením: jsou v plánu, ale zrovna příprava kvalitních poslechových aktivit je časově i jinak poměrně hodně náročná. První poslechová vlaštovka přilétne už nyní v březnu (natřikrát – pro každou úroveň jinak oděna), leč půjde o poslech velice netradiční. No, uvidíte sami. Určitě připravím i další, typičtější poslechy, i když na duben už mám hotový rozpis a ještě tam poslech není. Alespoň bude čas nachystat nějaké opravdu vydařené materiály.

Tak to je skvělé :-D

Vidím, že jste v námětech hodně v předstihu, rozpis na duben–no to se moc těším.Někdy v budoucnosti třeba dojde i na toto téma.A když ne, nevadí.Jste opravdu zábavný a vynalézavý.Díky.

Také jsem pro poslechy, byla by to pěkná třešnička na dortu. :-D
Pro Ditu : Můžeš si zkrátit čas čekání, když se mrkneš na recept na anglický pudink tady na HFE, v sekci Christmas – třeba tě to zaujme.

Já plánuji o jídle a vaření něco napsat už hodně dlouho, ale nějak se k tomu nemůžu dostat…

No však… tvůj článek o domácích pracích stál za to a už tenkrát, jsi přemýšlel, že to vaření v tom článku není ono.
Budeme se těšit! :-)

V levém sloupci nyní najdete odkaz na Daily English Crumbs. Tam najdete všechny články starší než jeden den. Jsou rovněž rozdělené do sekcí podle úrovní.

Ano, moc děkujeme, teď jste do toho zanesli přehlednost a lepší přístup k aktivitám. Výborný nápad.

Uff. :-) Když jsem na hlavní stránce našla jen ten dnešní článek, vyděsila jsem se, že zmizely staré DEC! Opravdu se mi ulevilo, když jsem je opět našla :-D Teda nebýt vaší připomínky ve fóru, asi bych to nenašla. Jsem velice ráda, že se k některým můžu vracet. Ne vždy je dostatek času a strašně mě to baví. S recepty souhlasím! Procvičíme angličtinu a ještě bude dobrota za odměnu ;-) A co třeba nějakou křížovku nebo hádanku byste neměl???

Co se týká změn a dalších důležitých informací kolem rubriky, v neděli vyjde mimořádný článek, bilancující dosavadní pilotní měsíc, předestírající plán do budoucna a přinášející několik dalších informací a rad (jen mi to teď nějak hází chybu v editaci a potřebuji tam dopsat právě to přesunutí rubriky a „mizení starších příspěvků“ – ale s Markem a Petrem Hudíkem to řešíme). DEC jsou i zamýšleny tak, že k aktivitám se lze libovolně vracet, v tom by měla být jejich velká síla a potenciál. Pozornější čtenáři zaznamenají, že u článků zmizelých z hlavní stránky je o rok zpět posunuté datum – to by pro vás měl být ale pouze nepodstatný technický detail).

Hádanky snad už nějaké byly a rozhodně i budou. Křížovky jsou nějaké připraené v poněkud netradiční podobě, ale dočkáte se i klasičtějších. Každopádně za podněty moc děkuju :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.