Help for English

Poslech nejlepší knížka/CD

Hodlám investovat do své největší slabiny a tou je poslech…
Mohl by mi někdo doporučit nějakou ověřenou učebnici poslechu a nahrávky ?
Děkuji

O jakou úroveň by se mělo jednat?

no záleží na jaké jste úrovni, i tak si myslím, že ať jste kdekoli, tak na internetu najdete spoustu podcastu zadarmo. Stačí hledat

úroveň myslím : reading tak B1-B2 Writing tak B1..ale listening je o dost slabší tak A1 nebo A2…
Chtěl bych i nějakou knížku abych to projel systematicky navíc mě nebaví si pořád koukat do monitoru..musím to nějak rychle a systematicky zlepšit..o práz­dninách jedu na 14 dní do Británie a potom na 3 měsíce do Norsko..trochu se toho děsím tak poslední dobou dělám rychlí pokroky…
Jinak děkuji

Zkouším poslech už delší dobu (počítáno na roky) a děs, běs… Koupila jsem si zjednodušenou knížku (700 slov), při čtení jsem rozuměla perfektně a když jsem dala CD, vůbec jsem se nechytala. Vím, jak se které slovo vyslovuje, ale prostě to při poslechu vůbec nenaskočí… A ze seriálu vím akorát to, co si vydedukuju z viděného. Hrůza! Jsem zvědavá, jestli se mi někdy povede tohle zlomit…

Chce to jenom trenovat a nevzdavat. Proste si poslechnout kapitolu 1×, 2×,…5×. – nespechat. Pri kazdem poslechu chytite dalsi slova. Ja kdyz zacal s poslechem tak to taky drelo. Zlepsi se to tak po 5ti knizkach. (5 nezkracenych knih = 5×15 hodin = 75 hodin, vsechno poslechnout 4× a mame cca 300 hodin poslechu.)
Vyhoda je ze se da poslouchat pri ruznych cinnostech – prace na zahrade, vareni, na kole… Pak se ty hodiny snadno nascitaji.
Zalezi hrozne na predcitajicim a kvalite nahravky. Obecne ale plati ze si na kazdou novou knihu musite zvyknout. Ke konci budete rozumet mnohem lepe nez na zacatku.
A hlavne vas to co poslouchate musi bavit. Bez motivace je to na nic. Nedavno jsem doposlouchal Lost Symbol a ke konci jsem se uz fakt nevracel jak jsem byl zvedavy jak to dopadne :-)
Jeste jeden poznatek: Knizkam rozumim na 95% ale jak koukam na film tak titulky porad svadeji a mam pocit ze reci nerozumim. Kdyz ale zavru oci, tak je to daleko lepsi. Inu mozek je previt…

Doporučuju investovat raději do MP3 přehrávače a nastahovat si do něj podcasty . Mě se osvědčilo Listen to English – podcast dlouhý cca 5 minut 2× poslechnout, pak přečíst text, nahrát podcast do MPtrojky a poslouchat kdykoliv a kdekoliv, až rozumím úplně všemu. A pak další podcast… Funguje to!
Knížka je podle mě moc náročná na soustředění. Ani v češtině nevydržím poslouchat četbu z knihy moc dlouho, natož v cizím jazyce

Také doporučuji Listen to English. Praktikuji to úplně stejně jako maris. Posledních deset článků poslouchám na pozadí (v tramvaji, při chůzi, doma při četní novin. Těším se vždy na nový článek od Petera Cartera. Vždy se něco dozvím (gramatika i realie).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.