Help for English

pracovní pobyt v UK

 

Chtěla bych se dozvedět o možnostech vyjet do Uk za prací. Nějaké skušenosti od lidí co to absolovovali a jestli to stálo zato. Budu vám moc vděčná díky

Ahoj maddy, záleží n tom, co od toho očekáváš, jestli tam jedeš především za výdělkem a možností si obrousit anglinu nebo za prací s možností dalšího studia angličtiny.

Já jsem byla teď v Anglii skoro dva roky a ano, stálo to za to! Záleží ale, co bys chtěl vědět…

Já jsem vyjela do Anglie už na předem sjednanou práci, protože jsem si sama podala inzerát na několika internetových inzertních stránkách. Také jsem odpověděla na spoustu inzerátů, ale jak už to bývá, vždycky tam bylo něco, co nesedělo jedné nebo druhé straně.

Druhou možností je požádat o pomoc nějakou agenturu, těch je poměrně dost, snad jediný problém je vyšší finanční poplatek, který požadují za zprostředkování práce. Také by sis měl dát pozor na to, jakou agenturu vybrat, protože některé pouze práci zprostředkují, ale v Anglii při případných problémech dají od tebe „ruce pryč“.

Další možností je vycestovat bez předem sjednané práce, kterou si budeš hledat teprve až na místě. V jobcenterch a místních novinách jsou desítky pracovních příležitostí. Můžeš tedy vzít první, která se ti namane a postupem doby si najít jinou a lepší. Tento způsob se ti bude možná zdát trochu riskantní, ale podle mých zkušeností, kdo chce pracovat, vždycky si tam nějakou práci najde a tu může postupem doby měnit za jinou až k relativní spokojenosti. Navíc podle mých zkušeností dávají potencionální zaměstanvatelé přednost osobnímu pohovoru, který můžeš jedině uskutečnit až tam na místě.

Nene letos maturuju, tak počítám s delšíma prázdninama a chtěla bych je nějak hezky strávit…Takže o peníze mě nejde, jen aby nebyly ty vstupní poplatky příliš drahé…
Asi bych jela jen v případě zajištění práce předem, na to hledat si ji až tam bych si netroufla, takže nejspíš přes agentruru, asi nějaký hotel..obchod­..(nejspíš Londýn)
Ale zas mám strach abych nebyla celej den někde zavřená a nikam se nedostala, s tím souvisí – existují nějaké „skupiny“ čechů co tam pracují..?
díky

Osobni zkusenost mam takovou ze to stoji za to. Ale jak je zmineno vysse, zalezi co od toho cekas a jak ses pripravena zacit znovu od piky (od tech nejjednodussich praci).

K tem agenturam na zprostredkovani prace bych jenom poznamenal, ze podle mych informaci je nezakone uctovat penize za zprostedkovani prace jak v CR tak v GB. A vim o hodne pripadech kdy agentura naslibovalo hory doly a realita byla takova ze lidi tady malem nemeli penize na cestu zpatky…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.