Help for English

Maturita

Prosím Vás, studuji dálkově nádstavbu. Dnes nám sdělili, že příští rok budeme maturovat dle státní podoby maturity. (Už nevím jestli to vítat, nebo ne…)

Jelikož nechodím v rámci studia do angličtiny, ale němčiny; chodím do kurzu a hodně věnuji samostudiu; k maturitě mě do teď vedla učebnice LONGMAN MATURITA ACTIVATOR, která dle rozboru je pro novou podobu maturity, ale i pro starou.

Prosím Vás, já se maturity nebojím, miluji zkoušky za které dostanu osvědčení, papír atd… už se na to těším. Pevně jsem počítal s tím, že budu maturovat podle té nové „složitější“ maturity. O současnou podobu jsem se vůbec nezajímal. Teď nevím jaké jsou vůbec rozdíly mezi současnou a tou co měla být.

Prosím Vás, kdo ví (s jistotou) jaká je tedy současná struktura zkoušky napište mi to tu.

Nová měla být: ústní zkouška 15min., didaktický test 30+60min., písemná práce 60min. .

STátní maturita je už několik let velkým otazníkem. To, že příští rok už to tak bude jsem slyšel už nesčetněkrát. Současná maturita záleží na každé škole, každý si ji může udělat podle svého. Nemá pevně danou podobu, platí jen to, že je ústní, trvá patnáct minut a je celkem 25 otázek. Co v těch otázkách je, to je na škole.

Státní maturita nejenže že pravděpodobně nebude ani příští rok, ona nejspíš nebude vůbec.

Četl jsem o tom nejaký článek a vypadá to buď na přepracování nebo zrušení celého projektu.

V tom druhém případě by ale musel stát zaplatit velkou pokutu, takže uvidíme.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.