Help for English

nespokojenost s kurzem

 

Od únoru jsem začal chodit do kurzu AJ, inu očekával jsem něco víc. Hodiny kurzu se moc neliší od výuky jazyku na školách.
Tímto tempem bych musel tam chodit ještě deset let, abych vůbec něco blafnul. Včera mne tam velice překvapila jedna paní co tam chodí čtyři roky (teď začali úroveň Intermediate), používáme učebnice New English File Intermediate, a dělali jsme nějaké cvičení s novými slovíčky ale i s těmi co se opakovali dříve, paní z 16ti slovíček věděla použít jen dvě (a to slovíčka která jsou téměř stejná i v ČJ). I pro mne tam bylo pár novinek, ale 10 slovíček jsem díky i pasivní slovní zásobě věděl.
S kurzem končím, v dalším roce nepokračuji, vyhozené peníze.
Ta učebnice je perfektní tu si určitě budu dělat sám, jen mi chybí talking. Musím najít pár lidí co bych si s nimi vykládal.

Neříkám že mi kurz nic nedal, určitě ano, ale hrozně se tam plýtvá časem. Těší mne že jsem se rozhodnul, že příští rok pojedu na delší dobu do británie „aktivovat“ si svoje znalosti. HFE i tady na fóru zkušenosti mě velmi povzbudili. Pobyt venku bude nejlepší škola života :-)

Záleží na počtu účastníků a hlavně lektorovi. Připojuji kladnou refenci na knihu New English File Intermediate. Probrali jsme ji 2× :-), pokaždé s jiným lektorem (oba native speaker). Letos už bereme Upper. Výborné jsou tam poslechy. Náš poslední lektor s náma dělá i výslovnost, jeden po druhém to opakujeme, ale stojí to za to. Zní to na každém druhém fóru, ale dál se musí posunout každý sám.

Přesně tak – já jsem se doma samostudiem za cca. 6 měsíců dostala až k certifikátu CAE a musím říct, že ačkoliv jsem v přechozím zaměstnání navštěvovala kurzy angličtiny, nedali mi za x let téměř nic. Nechci to v žádném případě aplikovat na všechny jazykové kurzy, ale prostě vy musíte na sobě pracovat, důležitá je hlavně příprava doma a být obklopen angličtinou na „každém kroku“. :-)

Kurz je potřebný zejména na talking. Problém který popisuje Teo jsem vyřešil tak, že jsem se přihlásil na vyšší úroveň než na co jsme měl takže jsem doma doháněl slovní zásobu a v kurzu mluvil, druhým rokem jsem se v tomto kurzu nudil takže jsem skončil.
Poptal jsem se a zjistil že ve VĚTŠINĚ kurzů se plýtvá časem, ono je to tím že učitel se přizpůsobí většině. Záchranou může být kurz který slibuje přípravu a nějakou zkoušku – tady jsou účastníci více motivováni a rychlost je dána tím co se MUSÍ stihnout probrat, také je lepší kurz 2× týdně. Nakonec jsem našel a byl celkem spokojen.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.