Help for English

frazove slovesa - rada

 

nepoznate nejaky typ ako sa co najefektivnejsie naucit frazove slovesa? ja sa ich snazim naucit uz asi tri tyzdne, ale nejde mi to vobec…nie som typ ktory sa dokaze namemorovat tie frazy…uz som z toho celkom nervozna. skusala som aj memory card a nepomohlo…jedine co si pamatam su take tie ako turn on/of, put on/of…uz vzane neviem ze co mam s tym robit…

Mi pomohlo zkoušení přes LL (Language Lab), na těchto stránkách v části slovní zásoba – frázová slovesa,.. jsou myslím 4 okruhy, které se dají vyzkoušet. Dále jsem to podpořil poslechem mp3, kde mám sloveso, anglicky, pak česky a příkladová věta. Podle mně je nejdůležitější příkladová věta, protože je to v kontextu. Bez praxe se to, ale rychle zapomíná.

dakujem :) dam vediet ci pomohlo :)

Líbí se mi knížečka 101 frázových sloves za jeden den :-) Je to anglicky psaný příběh, na každé stránce je jedna, dvě věty s frázovým slovesem, ilustrace, příp. angl. vysvětlení, zábavné, když se to přečte několikrát – některá slovesa si určitě zapamatujete. (Ani slovo česky – nutí vás to anglicky přemýšlet).

Jinak tu jsou výborné recenze na několik učebnic frázových sloves, např: Phrasal verbs plus, nebo Phrasal verb organiser.

i na těchto stránkách se najde plno užitečných článků a cvičení na běžně používaná fráz. sloves

Určitě vyzkoušejte REALLY LEARN 100 PHRASAL VERBS od Oxford University Press.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.