Help for English

CAE,CPE

No jelikož dělám CAE certicate,tak tady nacházím velmi málo advanced testů a hlavně practice. Škoda pro ty co dělají větší level a taky CPE… to už tady asi není pro nás :(
Tak a mám to!!!!! Jupí **** :-D

pokud člověk dělá CPE, už moc nemůže spoléhat na materiály pro studenty. Musí v angličtině číst, musí anglicky poslouchat, musí anglicky mluvit, musí anglicky psát… musí angličtinou žít.

Věřím ale, že i proficiency student si tu tu a tam něco najde. Máte ale pravdu, že není naší hlavní cílovou skupinou.

No ale můžete radit ostatním s angličtinou :-)

McKay: souhlasím a může se tak učit ze záludných dotazů čtenářů. :)

Tak konečně to mám za sebou,jsem moc ráda… nebylo to tak hrozné,jak jsem si myslela,ted už čekám na výsledky,které budu mít 30.7,pak vám napíšu co mám :) no vždyt při nejhorším C :D
Tak a mám to!!!!! Jupí :-D

Tak vela stastia

break a leg! :-)

inac tiez by som sa prihovaral za aspon jeden clanok, alebo testovacku tyzdenne pre pokrocilejsich

Ja tiez. Myslim, ze sa tu najde dost pokrocilejsich studentov a menej pokrocilim to urcite neublizi.

Popripade by ste mohli spravit anketu. Napr. podla toho kto ma aky certifikat a na akej urovni.

no taka anketa uz bola http://www.helpforenglish.cz/cz/ankety.php?…
ak sa nemylim (mala statnica je B2 a velka C1, alebo nie?) – potom certifikat na urovni B2 a vyssie je vyse 41,5% hlasujicich…

A já zase budu ten rebel a možná špatná, ale tenhle web je pro ty kdo se UČÍ angličtinu. Proč preferovat pokročilé, byť jednou týdně? Vždyť takoví zkušení ani učit nepotřebují, jen si opakují, zkoušejí, ale studenti, kteří se učí potřebují fakta, články, tabulky, záložky, vždyť si představte, že byste byli z těch, co jim angličtina moc nejde a hltají každé slovíčko, každý článek, kterému rozumnějí. Nic proti pokročilým, ale ti mohou 1) radit začátečníkům, 2) odpovídat na dotazy. jak řekl Pilda.
Vždyť se můžete pro procvičení přihlásit i na British Council, Cambridge, a já nevím kam ještě.
Nebo chcete, aby Marek coby profesor na Vysoké škole přesedlal a učil svoji skupinu studentů?
Jeho rozhodnutí je zákonem, a proti tomu by se nedalo nic říct, ale byla by to škoda.
Ale v každém případě bych nechtěla, abyste HFE opustili, ani náhodou. Ráda Vás tu vidím. Dokonce i tomasnovellu. Jsi fajn.
Jen můj názor.

no já když vidím článek pro pokročilejší než na co stačím, tak to beru spíš jako motivaci víc se učit :-)

georgia: normalne sa cervenam :-) Ani ja proti Vam nic nemam, hoci sme si akosi nesadli uz od sameho zaciatku. Dufam, ze niekedy na zraze HFE spolu pri kavicke pokecame :-)

Chapem Vas nazor, len chcem, aby ste sa pozreli aj na druhu stranu mince. Totizto Vy, hoci ovela pilnejsi student ako ja :-), ste trosku menej pokrocila a vidite to tak, ze vy potrebujete pomoct, ze zaciatky su najtazsie, ze my uz sa ucit nemusime, resp. mame milion dalsich sposobov, ako to robit. Ked vyjde novy clanok, tak si ho pekne vytlacite, naucite sa novu „latku“, a nejak vas to obohatilo.

Teraz sa na to pozrite z pohladu „tych pokrocilejsich“:
otvoria stranku, vidia 15 clankov. Kazdy clanok otvoria, len spravia „skimming“, vidia, ze nieje pre nich tam NIC nove, maximalne jedna prikladova veta je taka, ze sami by ju nevedeli takto povedat, zatvoria clanok a koneic. Proste nemaju ziadnu pridanu hodnotu. Nechcem ohrnat nos, no ale fakt potom tazko sa hlada dovod, preco na HFE chodit. Ja chodim tak dva az tri razy za tyzden a cim dalej tym menej. A viete, KAZDY sa chce zdokonalovat v anglictine. Neexistuje take, ze zaciatocnici sa zdokonalili, pokrocili nepotrebuju, alebo, ze potrebuju menej… Ano, mame moznost pomahat na fore(a odpovedat na 1000krat opakovany otazky), ale to nas tiez nezdokonaluje velmi…
Viem, ze zaciaocnikom treba pomahat, ja to robim s radostou, ale nepaci sa mi myslienka chodit na web len pomahat a nemat z toho nic(ani len jediny clanok za tyzden) – to rovno budem doucovat anglictinu – tiez len pomaham a nemam z toho vela(po stranke zlepsovania sa v jazyku) ale aspon mam zaplatene.

A k tym vzdelavacim centram, ktore ste hovorili, ze mozme navstevovat, tie mozu navstevovat vsetci, nie len ti pokrocilejsi.

Chcem tym len povedat, ze hoci som plne za, aby tu boli clanky aj pre zaciatocnikov(inac myslim, ze vy ste uz trosku lepsia jak zaciatocnik, nie? Tipujem B1? :-) ), tak si myslim, ze aj porkocilejsi by mali mat tu niekolko clankov. Predsalen, nechodi tu jeden, ci dvaja pokrocili, ale podla napr. ankety je ich vyse 41%(+ti, co su na danej urovni, ale nemaju certifikat)! A clankov pre pokrocilych je tu menej ako 10%…

Ano marek a roman rozhoduju, ze ako sa to bude rozvijat cele, pre aku uroven bude tento web, aka bude teda uroven navstevnikov, ja verim, ze existuje kompromis

To tomasnovella. Jenom dodám: Čím víc toho vím, tím víc vím, co ještě nevím. Takhle to prostě je, s okruhem poznání se rozšiřuje i vědomí toho, co ještě neznáme.

Já se taky učím angličtinu i když budu mít CAE certifikát,totiž člověk se musí učit celý život,aby byl dokonalý v daném jazyce,na to nezapomínej Georgia. Jen můj názor. :?

Nedá mi to, abych taky nepřihodila. Souhlasím s tím, že opakování je matka moudrosti :-). Proto si ráda přečtu články i pro začátečníky. Ale na druhou stranu bych se taky přimlouvala za články pro pokročilé. Mě osobně hodně pomohlo v mých neslavných začátcích, když jsem se omylem přihlásila mezi pokročilejší, než jsem byla sama a to mě táhlo nahoru. Naopak když někdo pokročilejší „spadne“ do nižší úrovně jen stagnuje nebo dokonce zakrňuje. Pevně věřím, že tvůrci těchto úžasných stránek dokáží najít nějaký kompromis. 8-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.