Help for English

Pohovor v AJ - slyším hůře :(

 

Ahoj, příští týden mne čeká pohovor celý v AJ s rodilým mluvčím. Jsem z toho docela špatný – v psaném projevu nemám problém, ale v mluveném prostě často „neslyším“ :( Snažím se trénovat jak to jde (filmy s titulky atd.), ale nic moc se nemění. Především po telefonu to byl vždycky problém.
Nějaké tipy či rady? Díky moc

skus sa trenovat najma aktivne – mas filmy s titulkami, pocuvaj film, citaj titulky, potom si vypni titulky a pozri si film/epizodu este raz. U vsetkych slov/viet, ktore si nerozumel si pocas filmu zapis v ktorej minute boli. A potom si to pozri este raz s titulkami a zisti si, co si nerozumel. A toto rob dookola.

Taktiez pozri McKayov clanok na http://www.helpforenglish.cz/…a-videa.html

Neviem, ako sa stihnes za tyzden zlepsit, no prajem vela stastia :-)

Ja by som tiez odporucal podcasty. Za tyzden toho vela asi nestihnes ale z dlhodobeho hladiska ti to urcite pomoze. Na pohovor by si si mohol stiahnut business podcasty. Napr. business english pod.

Díky. Není to tak, že bych ničemu nerozumněl, ale když mi po telefonu někdo vysvětloval kryptovaní kreditních karet během transakce, tak jsem to moc nepobral :)

To su take veci co by si mal asi problem porozumiet aj po cesky.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.