Help for English

free online talking dictionary of AMERICAN english pronunciation?

 

Ahoj,
rád se učím správnou výslovnost slovíček podle poslouchání výslovnosti rodilých mluvčí. Hodně používám stránku howjsay.com , která je super, ale je zaměřena na britskou angličtinu. Nevíte, zda se někde na internetu jsou zdarma k dispozici podobné online slovníky s nahrávky výslovnosti americké angličtiny? Hledal jsem něco takového, ale vůbec nic jsem bohužel nenašel..

Kuba

díky moc. ta stránka je výborná!

Můžete zkusit ještě http://dictionary.cambridge.org/

Ještě doporučím americký Merriam-Webster's Lear­ner's Dictiona­ry. http://www.learnersdictionary.com/
Předchozí dva zmíněné slovníky jsou britské, i když výslovnost je samozřejmě nahrána Američany. Ale pokud někdy použijete z výkladového slovníku i něco více než výslovnost, pro člověka učícího se americkou angličtinu by nemusel být americký slovník špatný.

Merriam-Webster's můžu taky doporučit, ten se mi strašně líbí. Oceňuji jednoduchost výkladu a líbí se mi, že spousta příkladových vět je vysvětlena.

Např.

He charged a small fee in consideration of (=as payment for) his many services.

Když píšete do sekce pro začátečníky, proč nevyužijete slovníku na těchto stránkách, případně zvažujte zakoupení Word manager, ale i tento slovník na těchto stránkách má mnoho výhod oproti jiným. a je zcela zdarma. :-D Mimochodem, všiml jste si tady toho rámečku vlevo, jak je napsáno : vyhledat ve slovníčku? zkuste si zadat nějaké slovíčko. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.