Help for English

Always and present simple or continues?

Chtěl bych poprosit o radu. Vím, že pokud příslovce ALWAYS použijeme proto, aby nám pomohl vyjádřit nějakou ‚otravnou – annoying‘ situaci, pak je sloveso ve tvaru present continues. Dám příklad:

- He is always interrupting me, when I'm on the phone.

Ale jak je to, když chci vyjádřit děj, který nikomu nijak nevadí? Opět present continues nebo tentokrát present simple?

- She's a writer so she's always working from home.

nebo

- She's a writer so she always works from home?

nemusí to být vyloženě ‚otvarné‘ ale i něco nenormálního, překvapivého apod. Vaše věta ale myslím není ani nenormální, ani překvapivá, proto bych použil prostý čas.

Navíc to mluví o stavu, o tom, co má za práci, nikoliv o nějaké neustále se opakující činnosti. Prostě pracuje z domu, SHE WORKS FROM HOME.

Mockrát děkuji za odpověď, už je mi to zcela jasné :-)

A pokud se nepletu tak vám před slovem writer vypadl člen (a writer – jako povolání) a v první větě vypadlo is (He IS always interrupting me…).

ps1: máte pravdu, tak jsem se soustředil na to always, že jsem si to po sobě ani nepřečtl. opravím to, děkuji.

Chtěl bych se ještě zeptat, zda je správně:

I'm feeling stupid in this T-shirt.

nebo

I feel stupid in this T-shirt.

Osobně bych se přiklonil ke druhé variantě, protože to pokládám za stav. Jenže ono je zmíněno to konkrétní triko. Proto mě mate jestli by to nemohla být možnost I am feeling s přeloženým významem teď zrovna v tomhle triku.

Podle mě jsou obě možnosti správně. Ta první znamená, že právě v této chvíli se v tomhle tričku cítím blbě (třeba když si obleču tričko místo košile do divadla :) ) a ta druhá znamená, že se v něm citím blbě vždycky (prostě se mi nelíbí a nechci v něm chodit, ale někdo mě k tomu asi nutí).

Taky mi ani jedna z nich nepřipadne jasně nevhodná. Když tahle věta však není v kontextu a navíc za ní není ani now, nebo at the moment, tak bych volil právě present simple – feel. Děkuju za ujištění :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.