Help for English

Co učit začátečníka, co chce od ledna pracovat v USA?

 

Zdravím! Požádal mě kamarád, že jede od ledna na čas do USA a skoro se anglicky nedomluví. Co bych ho měl učit? Nápady na materiály, online nebo v obchodech (tam nic moc, jsem koukal). Tuším, že tam bude nějakej pohovor jakoby Immigration Office. Prostě pár nejjednodušších věcí, sám nikdy necestoval. Já sice byl v UK, ale americkej svět je mi na hony vzdálen.

Díky za radu, návrhy a nápady!

Tady je to úplně jedno, jestli britskej svět či americkej. Základní pochopení a používání angličtiny je stejné – osobně si myslím, že učit někoho nějaké vytržené fráze bez znalosti anglických základů je k ničemu. Prostě se musí naučit základní gramatické jevy a základní slovíčka. S tím pak může pracovat a učit se dál, rozšiřovat slovní zásobu. Pokud bude umět jen takové ty cestovací fráze, nebude mu to k ničemu, protože stačí, aby mu někdo řekl něco jinak, pak je úplně ztracen.

Ale pokud chce, za měsíc intenzivního studia se dá udělat hodně, ne sice zázraky, ale určitě se základy naučit dají. Hlavní je, jestli se on sám do toho opře, nebo ne.

Také bych to tak rád viděl. Jsem musel opravit spelling písmene Z jen pro ty USA :-)
Já učit jen fráze stejně neumím, stále tam upozorňuji na plurálotvorné -s, Do/Does v otázkách, dnes např. řadové číslovky – furt je něco:)
Měl bych si asi zhotovit nějakou kostru a tu předávat jako první ze všeho.
Systém angličtiny v kostce, tak nějak.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.