Mám problém s tím, že pořád myslím na to, že to nestihnu, a to je pro mě hrozný, brzdí mě to a nemůžu se soustředit. Přitom když si schovám hodiny a nemyslím na čas, tak je to O.K.Nemá někdo nějakou radu co by třeba i fungovala?
Mám problém s tím, že pořád myslím na to, že to nestihnu, a to je pro mě hrozný, brzdí mě to a nemůžu se soustředit. Přitom když si schovám hodiny a nemyslím na čas, tak je to O.K.Nemá někdo nějakou radu co by třeba i fungovala?
podle me je dobre zacit s temi pro tebe relativne snadnejsimi castmi, aby ses uklidnil a kdyz je clovek v klidu a umi, tak pak by to melo klapnout..
No, u gramatiky mi zbývá vždy čtvrt hodiny, poslech je fajn, to samé writing. Jen ten reading je pozůstatkem strašáka z FCE před 4lety, kdy mi to právě časově nevyšlo a ten strach už ve mně zůstal.
Mně to taky časově nevyšlo, nevím ale zdá se mi že ze všech druhů cvičení je reading s přehledem nejtěžší a to čtu relativně hodně. Navíc se mi zdá, že ho nejde ani moc nacvičit, natrénovat se dá nejlíp gramatika a writing, kde jsem já osobně při testech „nahrabala“ nejvíc bodíků
Nějak to ale musí jít. Neumím překonat tu trému, takže to strašně odvádí pozornost.
To pro mě je nejhorší speaking a writing…
No tréma je tréma, pochybuju, že si s tím nějak poradíš, každej jsme nějakej a tímhle asi trpí více či méně každej …
Já myslím, že čím líp je člověk připravenej, tím líp se dá nervozita eliminovat. Prostě, když člověk umí, tak se mu to pak nezdá tak těžký a zbytečně nepanikaří. Když je to se znalostma horší, tak potom člověk začne zmatkovat jak je to těžký a zkazí i to, co umí. Generalizovat je ale těžké.
Díky za diskuzi, něco na tom bude. Je fakt, že v určitým věku je člověk asi dost trapnej když je vyklepanej. Ale jak se toho zbavit. Zvednout si sebevědomí u psychiatra padá. Na to nemám. Tak si teda nějak začít věřit…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.