Help for English

Co se děje na HFE

 

20. 9. 2011

Moc práce, málo času. Stihl jsem projít tuny komentářů a na některé se pokusil i odpovědět.

Skončila nám letní soutěž s fotoreportážemi. Dorazilo asi 40 příspěvků. Budeme se je snažit v co nejkratší době projít, přidat na web a vyhlásit vítěze. Pokusíme se ještě do konce září.

Pan Turoň poslal první obrázky do nové textové hry. Těším se, až ji spustíme. :-) Čeká nás ale ještě hodně práce.

21. 9. 2011

Jen letmo:
- přibyly dva články (Romanův a můj)
- probíhá příprava srazu HFE, na který se už moc těšíme
- jsou hotové další ilustrace pro novou textovku

22. – 25. 2011

Vzal jsem si týden dovolenou, abych mohl pracovat na HFE, ale nějak to zůstalo u té dovolené. Udělal jsem jen pár věcí:

– vydal jsem článek o výslovnosti
- zaúkoloval jsem někoho, aby začal přidávat soutěžní příspěvky z letní soutěže na stránky
- zapojil jsem se do spolupráce s Prague Post Endowment Fund na organizaci soutěže THE BEST TEACHER OF ENGLISH.
- připravuji novou soutěž na HFE, info snad již brzy

26. 9. 2011

Dnes nic moc, procházel jsem tuny komentářů, což mě zabavilo na pár hodin. Jinak moje plány napsat článek narušilo několik věcí, takže snad brzy.

SNAD BRZY by mohlo být mé nové motto. :-)

27. – 30. 9. 2011

Petr usilovně pracoval na řešení nefungujících zvukových nahrávek. Změna bohužel promítla i do nutnosti poupravit ručeně několik desítek článků. Jak se situace má, to si přečtěte v novém info článku, který dnes Petr vydal.

Já jsem pracoval na novém článku, který jsem dopsal a vydal až dnes. Již visí mezi novinkami.

Jinak klasický koloběh – komentáře, dotazy…

1. – 3. 10. 2011

Hlavní práci na HFE v těchto dnech odvedl hlavně Petr, který vyřešil problém se zvuky. Nyní už by měly zvuky jít přehrávat skoro všem a to ve všech našich článcích. Konečně můžu znovu vydat můj článek se jmény.

Jinak se objevilo pár novinek, informace o soutěži BEST TEACHER OF ENGLISh, cvičení pro začátečníky a článek o -S/'S.

4. 10. 2011

vydal jsem konečně zase jména s výslovností. Teď už snad půjde přehrávat vše a skoro všem.

Napsal jsem článek o performativních slovesech… tyhle miničlánečky o zajímavostech anglické gramatiky, lexikologie, pragmatiky apod. mě baví… snad letos přibudou další.

5. 10. 2011

Hromady dotazů, komentářů apod. k projití a k tomu poměrně nabitý den. Takže nic zásadního.

Zajímavé, že když dopíšu nějaký článek, kde je přehled nějakých slov, sloves, spojení apod., o den později si začínám vybavovat další a další příklady, které prostě musím doplnit. Takto jsem musel např. doplnit článek o clippingu, o rýmovaných spojeních (mumbo jumbo..) a nakonec i o performativních slovesech. To takhle jedu do práce a začínám si vybavovat další a další příklady, ale zase si je nemám kam zapsat… tak vymýšlím mnemotechnické pomůcky, jako např. ANY NITWIT CAN PASS AN TEST WITH A CHEAT-SHEET. Dnes jsem si zase vybavil SLO-MO (slow motion) a ROM-COM (romantic comedy), což je kombinace clippingu a rýmování. Nestíhám ani doplňovat.

6. – 12. 10. 2011

Ani se mi nechce věřit, že můj poslední report je z 5. 10. Za tu dobu přibylo pár článečků. Zabíhám zase do pracovního koloběhu na univerzitě, nějak nestíhám.

Dnes jsem byl v Berouně, kde jsem měl seminář „ANGLIČTINA PRO SAMOUKY?“ Snad to bylo OK. V Englishbooks jsme také mimo jiné mluvili o příštím Englishbooks dni, tedy nemyslím teď dni, kdy máte v e-shopu EB slevu 20%, ale o setkání podobném tomu, které se konalo letos v únoru. Mohlo by se něco podobného opakovat, věříme, že to minule bylo fajn.

Dnes je speciální den. Na Help for English je nyní přesně 3650 článků, tedy nepočítáme-li přestupné roky, kdybyste si každý den prošli jeden materiál na HFE (článek, test, cvičení, okruh slovní zásoby), měli byste na 10 LET VYSTARÁNO. Pokud byste volili intenzivní variantu a chtěli mít celý ‚Help‘ za rok v malíku, museli byste se naučit denně 10 věcí!

Tak vzhůru do toho. :-)

13. – 16. 10. 2011

Dny plynou dále. Nejdůležitější, co se událo, bylo včerejší setkání fanoušků HFE. Mně se sraz moc líbil a doufám, že i ostatní si ho užili. Brzy bychom rádi vydali článek, již tradiční REPORT ze srazu.

Dnes jsem vydal info o soutěži s City and Guilds, která je ale bohužel jen pro středoškoláky z Prahy a Středočeského kraje. My ‚venkovani‘ si budeme muset počkat na nějakou další. Pokud ale splňujete podmínky, určitě se do soutěže zapojte. Zájezd do Anglie se určitě hodí!

17. 10. 2011

Odpoledne jsem trávil odpovídáním na dotazy, kterých se zase za poslední dobu urodilo hojně.

Petr promazal zase tuny spamů… proč nám už ten spamovací robot nedá pokoj?

Vydal jsem informace o jednom zajímavém českém webu NEWS IN LEVELS. Mrkněte a případně zazáložkujte. :-)

18. – 22. 10. 2011

Čas dále běží a po několika dnech opět updatuju „Co se děje…“

Proběhl další Englishbooks den se extra slevou v obchodě Englishbooks.cz.

Mezi novými články najdete opět několik zajímavostí, jako např. test pro začátečníky s obrázky, pokračování Romanovy BUSINESS angličtiny nebo můj článek o výslovnosti písmene X.

Pracuji na několika nových testech pro UPPER-INTERMEDIATE studenty, první by měl být brzy online.

23. 10. 2011

Vytvořil jsem další dva UPPER-INTERMEDIATE testy, zatím ovšem jen do šuplíku. Vyzkouším v praxi se studenty a průběžně přidám na web.

24. 10. 2011

Nový testík na předložkové vazby se už houpe na hlavní stránce HFE. Vyzkoušejte, nové věci se doučte, a těšte se na další proklepnutí z pokročilejší gramatiky.

25. 10. 2011

Jana vydala článeček, ve kterém si můžete přečíst ohlasy účastníků letošního srazu HFE. Pokud jste z jakéhokolvi důvodu letos a v loňských letech na sraz nedorazili, možná to bude motivace pro Vás… příští rok opět sraz bude.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.