Help for English

Co se děje na HFE

 

2. 2. 2011

Měli jsme s Petrem první letošní pracovní schůzku, kde jsme probrali mnoho věcí týkajících se Help for English, nových projektů, nových prvků apod.

Naplánovali jsme např. letošní ročník našeho tradičního srazu. Protože v únoru se koná setkání fanoušků v Berouně, rozhodli jsme se, že naše tradiční letní posezení odložíme na září. Dokonce jsme už vybrali i datum… ale to asi ještě nebudu říkat.

Pro letošní rok připravujeme novou textovku, tak trochu jinou, než byly předchozí… doufáme, že ji do Vánoc stihneme. Dnes jsme zatím brainstormovali nápady, ale snad brzy začne opravdová práce na hře.

Vydal jsem předběžné info o únorové seriálové soutěži. Bude to LEGEN-wait for it-DARY. LEGENDARY! Alespoň pro toho, kdo vyhraje balík se všemi pěti doposud vydanými řadami tohoto vynikajícího sitcomu.

3. 2. 2011

Vydali jsme záplatu programu SMart Tests, ve které kromě drobných úprav a oprav jsou nové ikonky pro označení úrovně testu. Ty staré byly otřesné, použili jsme stejné označení jako ve Word Manageru. Zároveň jsme vydali nové demo Smart Tests.

Ve SMart Tests je nyní téměř 4800 testových otázek (dnes jsem chvilku přidával otázky… na HFE se to neprojevilo, ve SMart Testech ano). Tento počet by se v nejbližší době měl dostat na číslo 5000!

Akce v Berouně s knihkupectvím Englishbooks.cz se blíží. Kapacita je již plná, a tak se bohužel další zájemci už hlásit nemohou. Nové přihlášky tedy již neposílejte.

Na hlavní stránce jsem trochu přeorganizoval upoutávky… lákadlo na Beroun jsem tedy již sundal a místo toho se na nás smějí Ted, Lily, Barney, Marshall a Robin. Nezapomeňte soutěžit!

4. 2. 2011

Dnes se pilně pracovalo v zákulisí HFE, což je Petrova doména. Jedno malé vylepšení je, že nyní je možné na naše stránky chodit pomocí adresy h4e.cz. Nebudete tedy už muset vypisovat zdlouhavé www.helpforenglish.cz.

Pokud na naše články odkazujete ze svých stránek, blogů, sociálních sítí apod., je dokonce možné psát celou adresu zjednodušeně:

Např. nový Romanův článek má link:
http://h4e.cz/2011020202

Je to tedy h4e.cz + lomítko + číslo článku.
Takto zadaná adresa se u nás sama převede na plnou URL adresu.

Já to budu např. vesele používat na Twitteru. :-)

Další věci prozradím zase až příště.

5. 2. 2011

Práce na nových uživatelských profilech dále usilovně probíhá…

Dnes jsem přidával slovíčka do slovníku. Přibylo jich něco přes stovku včetně zvukových nahrávek v britské angličtině. Jedná se většinou o slova týkající se nejrůznějších věd a pavěd… proč právě ta? To se dozvíte v zítřejším článku… pokud se ovšem k jeho dokončení dostanu.

Roman vydal moc pěknou sbírku testů zaměřených na nepravidelná slovesa. Stáhněte, vytiskněte!

6. 2. 2011

Tak jsem konečně dodělal jeden ze svých rozepsaných článků. Tento konkrétní trval dlouho, protože jsem nejdřív čekal na rodilého mluvčího na nahrávky, potom jsem musel několik nahrávek reklamovat, protože některá slova byla tak těžká, že ani on je nenahrál správně (otorhinolaryn­gology jsem z článku radši zcela odstranil, protože jsme se prostě neshodli :-) A posledním zdržením bylo prostě „namlátit“ cca 100 nových slovíček do slovníku, což znamená napsat jejich překlad, výklad anglicky, přepis výslovnosti a nakonec přiřadit nahrávky.

Jako příští článek musí být něco kratšího. :-)

Pokračuje práce na nových profilech…

7. 2. 2011

Pracoval jsem na novém článku, bohužel se nepodařilo dokončit. Zítra budou dva, chřipka nechřipka. :-)

Celý večer s Petrem pracujeme na nových profilech. Již jen závěrečné dolaďování. Zítra bychom rádi poskytli nové profily k otestování několika našim uživatelům a podle jejich zpětné vazby doladíma a vypustíme mezi naše uživatele. Bude to myslím zajímavá inovace.

8. 2. 2011

No, avizované dva články se nekonaly… alespoň jeden. Druhý se pokusím dotáhnout zítra.

Zcela dle plánu ale byly dokončené práce na beta verzi profilů, prvních několik z Vás již mělo možnost si je vyplnit a poslat nám zpětnou vazbu. Zdá se, že vše chodí jak má… v nejbližší době doladíme, upravíme a spustíme.

9. 2. 2011

Další článek věnovaný matematice je online. Teď to vypadá, jako kdybych byl nějaký nadšenec do matematiky. Ne, matematika a já jsme nikdy nebyli velicí kamarádi. Ale je zajímavé objevovat to, co umí každý školák v anglicky mluvících zemích…

Máme první ohlasy na nové profily, dali jsme si čas do pátku, potom uvidíme, jestli je spustíme nebo předěláme… uvidíme ((moje oblíbené slovo znovu…)

POZOR! Soutěž o How I Met Your Mother právě začíná!!!! Tentokráte jsem se rozhodl dát Vám (i sobě) víkendy volné, soutěžení tedy bude pouze v pracovní dny.

10. 2. 2011

Po dlouhém dni a pracovním výletu do Českých Budějovic jsem se dověděl, že asi před týdnem zemřela paní [a href=http://w­ww.helpforenglish­.cz/cz/profil­.php?id=10500]
Georgia[/a], která v posledních letech navštěvovala naše stránky téměř denně. Její nadšení pro angličtinu a pro vše, co se týkalo našich stránek, bylo pro mě vždy velkým povzbuzením. Věřím, že nejsem sám, komu Georgia a její komentáře a příspěvky v diskusi budou chybět.

11. 2. 2011

Dnes jen drobnůstky, moc se mi do práce nechtělo. V podobném duchu bude z mé strany i víkend, plánuju odpočinek a pak taky ples, a samozřejmě následný odpočinek. Přeji Vám krásný víkend!

12. 2. 2011

Přidal jsem okruh slovní zásoby se slovíčky týkajícími se matematiky – součet, součin, podíl, příklad, výsledek, zlomek, cifra apod. Najdete ho mezi ostatními okruhy slovní zásoby.

Tím se opět trošičku rozrostl slovník.

13. 2. 2011

Napsal jsem článeček o používání anglických jmen ve výuce angličtiny. Na tohle téma jsem už mnohokrát narazil, a přišlo mi dobré něco o tom napsat. Zároveň jsem vyvěsil novou anketu an hlavní stránku. Prosím odpovězte! Zároveň se samozřejmě můžete rozepsat v diskusi pod článkem.

Když jsme u jmen, tento článeček měl být spojen se seznamem českých jmen, jejich anglických ekvivalentů a jejich výslovností. Nahrávky asi 600 anglických jmen už mám, ale nakonec jsem vydal jen to povídání. Seznamy jmen s výslovností vydám později v sekci výslovnost.

14. 2. 2011

Svatý Valentýn proběhl na našich stránkách nepovšimnut… pokusím se příští rok připravit něco tématického, jako máme na Velikonoce, Vánoce, Halloween apod.

Celé dopoledne jsem sekal várku nahrávek anglických jmen… mám jich asi 700 nahraných v jednom souboru, musím je nastříhat a každé pojmenovat… zdlouhavá práce.

V průběhu dne jsem si pročítal bujnou diskusi ke svému včerejšímu článku… no, pěkně jste/jsme se rozjeli. :-)

Večer jsem pracoval na testíku o matematických operacích. Za chvilku by se měl objevit online.

Toť vše, seriál Chuck čeká… změnu otázky v soutěži nechám na zítra brzy ráno.

15. 2. 2011

Dnes se kromě Romanova pudinkového článku staly spíš takové drobnosti.

– přidal jsem do slovníku x-náct slovíček
- vytvořil jsem okruh slovní zásoby dle písničky skupiny Placebo (najdete ji mezi dalšími Rock/Pop písničkami)
- vytvořil jsem okruh slovní zásoby z UNIT 7 našeho kurzu Business English
- vytvořil sjem novou rubriku v sekci Testy – hned je v ní první testík. Taková jednohubka, ani jsem ji nechtěl dávat na hlavní stránku. Podobné testíky jsou ale také dobré, až jich bude víc, možná tu a tam některý propašuju na hlavní stránku. Hlavně to bude zajímavé ve vyšších úrovních.
- pracoval jsem na nové recenzi, měla by vyjít zítra a nebo ve čtvrtek.

To je zatím vše.

16. 2. 2011

Zmíněnou recenzi jsem nestihl, čekám ale stejně ještě na nějaké informace. Zato jsem sepsal článek o slovíčku VERY… byl na seznamu poměrně nově, ale to neva.

Zítra snad stihnu více. (Moje oblíbená věta… mohl bych si ji předvolit jako poslední větu každého mého příspěvku… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.