Help for English

Word Manager

Dobrý deň, mám pár dní Word Manager a som absolútne spokojný, výborný program. Fakt super. Učím sa angličtinu a na hodinách používame učebnicu New Headway, Intermediate, 4. vydanie. Asi 70% slovíčok som prekopíroval z interného slovníčka. Ale chcem sa spýtať či neexistuje celý slovnik New Headway intermediate ktorý by som stiahol do Word Manageru ?
A ešte pár otázok ?
Podľa čoho určím úroveň –Elementary, Starter…) v Katalogizácii pri novom slove, ktoré sám vložím do slovníka? Nebolo by lepšie keby bol slovný druh napísaný hneď na začiatku veľa anglického slova ? Tiež navrhujem (ak je to možné) aby tak ako sú niekde dve nhrávky slova (AmE, BrE)tak by mohli byť aj dva fonetické prepisy slova. Ďakujem.

Úroveň slovíčka musíte odhadnout… já při určování vycházím ze zkušeností s výukou angličtiny a ze zkušeností s desítkami titulů učebnic – tedy vím, v jakých úrovních se dané slovíčko často objevuje.

Celý slovníček HEADWAY INTERMEDIATE bohužel zatím nemáme. M2li jsme v plánu tyto slovníčky vytvořit již před lety, kdy jsme k tomu dostali od Oxfordu povolení, ale nebyl čas.

Dva fonetické přepisy plánujeme.

Dobrý den, chci se zeptat ohledně čísel.
Je tam lekce Numbers 20–100, ale jen 10,20,30 atd. Dají se někde stáhnout všechny čísla (21,22,23,24,25 až do 100 takhle) nebo je tam musim vypisovat ručně? Děkuju.

Tato čísla tam nejsou, možná jen některá. Máte ale pravdu, že by se hodila.

Dobrý den,
prosím bude (případně kdy asi) Word Manager i ostatní výukové hry dostupný i pro jiné platformy než Windows? Děkuju

to zatím nejsme schopni říci, abyli bychom ale rádi, kdyby ano.

Dobrý den,mám problém při fonetickém přepisování slovíčka – nemůžu vytvořit některé znaky, které se dle manuálu mají vytvářet složeninami th, dh, ng – vytvoří se pak znaky typické pro vyslovnost. V kolonce, kde se zobrazuje fonetický přepis se mi vždy objeví jen první písmeno z této složeniny, i když v kolonce pro vepis znaků je mám obě. Co přesně dělám špatně?
A další dotaz se týká zálohování WM. Někdy v minulosti jsem zde viděla stejný dotaz a odkazovali jste pána na nějakou mailovou adresu – můžete mi ji také prosím sdělit? Popř. jestli to nyní řešíte již jinak, tak sdělit jak?
A ještě malá připomínka – v manuálu při popisu, jak stáhnout zvuk k nově vytvořenému slovíčku, které nebylo ve slovníku ve WM, odkazujete na slovniky.centrum­.cz. Bohužel ale na těchto stránkách se mi stalo, že přesně ty slovíčka, které mi chyběly ve WM a vytvářela jsem je tedy nově, tam zvukově nebyla. Ale na seznam.cz jsem našla jen minimum chybějících nahrávek, tak by možná bylo fajn, doporučit spíš tento slovník. Děkuju

1. myslíte, že když napíšete např. th, v přepisu se zobrazí t?
    1. mail je na technickou podporu(support@vitware.cz)
    2. od té doby, co jsme vydali WM se slovník na seznamu zcela změnil. doporučené weby jsou zcela mimo naši kontrolu, bylo to jen doporučení. Doporučujeme také forvo.com.

Blanche:
Mam ten samy pro­blem a ve spo­lupraci s Petrem Hu­dikem se nam n­epodarilo pri­jit na to cim to je­. Pouzivam an­glickou mutaci win­dows 7, zkousel jsem me­nit ruzna nas­taveni jazyko­veho prostredi, a­le nic nepomoh­lo. Ani po in­stalaci nejno­vejsiho patche se nic n­ezmenilo. Tak jsem s­e s tim smiril, ze to t­am nemam. Ono stej­ne, ja tu vys­lovnost snad a­ni nectu kdyz pra­cuju s vm. 
Ono vyvijet des­ktopove aplika­ce neni jedno­duche, protoze dos­tavate velmi mno­ho variaci jak mu­ze vypadat uzi­vatelske pros­tredi, na ktrem a­plikace pobezi­. Spatna kombi­nace, se kterou­ se na pocatku vy­voje nepocita­lo muze zpuso­bit podobne pro­blemy. Je tu jes­te nekdo komu to tak­hle spatne fun­guje?

ad 1) přesně tak.
Díky za mail.

Dobrý den, nikde ve WM nemůžu najít tu položku MY SEARCH. Docela by se mi to hodilo, protože bych chtěl najít pouze určitá slovíčka a ty si někam uložit a pak je trénovat… Děkuju moc

A ještě jeden dotaz. Návod v Vašemu programu píšete, že nalezneme jako pdf soubor. Já mám ale program od Vás stažený přes internet a nemůžu to nikde najít. Poradíte mi prosím? Myslím, že právě tam pak najdu odpověď na mou otázku výše…
Mnohokrát děkuji! S pozdravem
Milan Svoboda

PDF návod najdete v adresáři, kam si nainstalujete program. Tedy pravděpodobně C:Program FilesVitware

Abyste ho nemuseli hledat mezi soubory, vede k němu cesta i v nabídce start – všechny programy – word manager

Už to mám, díky moc

Dobrý den,chtěl jsem se po delší době přezkoušet z nepravidelných sloves.A to z angličtiny do češtiny,ale jen minulý čas a příčestí.Ať jsem zkoušel různá nastavení,nezdařilo se.Něco jsem přehlédl, nebo to není možné?Děkuji.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.