Help for English

Kindle 3

Zaujaly mě články na YouTube o čtečce e-knih Kindle 3. Rád bych si přečetl vaše názory na užitečnost pro výuku angličtiny. Jedná se investici cca 3.000,– Kč, ale na druhé straně je k dispozici nepřeberné množství knih. Čtečka obsahuje taky výkladový slovník a možnost poslechu knih. Dík za příspěvky – Jarda.

Je tady někde vlákno, kde jsme to probírali a jsou tam i odkazy na recenze.

Já jsem to teda nedržel v ruce, ale podle toho, co jsem četl, tak displej nemá žádné podsvětlení, takže ve zhoršených světelých podmínkách se číst nedá. Je mi jasné proč: kvůli bateriím. Mně by se ale líbilo, kdybych si mohl číst i ráno při cestě autobusem, kdy už je holt tma … a tahat s sebou notebooka mi příjde dost nepraktické.

Když ono to, že nemá podsvícení, je právě ta výhoda čteček. I proto se mi nelíbí Sony, která má (aspoň model, co máme v práci) display, co se leskne jako zrcadlo. Ale ke Kindle se prodává nějaká mminilampička, nebo by se dala použít čelovka :-)

to Honyk: Už tě vidim ráno v autobuse s čelovkou nebo sebe s čelovkou jak jedu do města. To by měli zase drbny ze sousedství námět. :-D :-D :-D :-D Viděli jste ho, blázna starýho (v tvém případě mladýho), on nosí baterku na čele do autobusu, kam ten svět spěje. :-D

ještě to Honyk: A co smartphone nebo handheld, obojí se dá dobře používat.

Ještě ho nemám, ale už jsem psala Ježíškovi :-)
Přečetla jsem si o Kindle 3 spoustu článků a hlavně diskusí. K obalu se dá připnout malá lampička nebo se prodává obal, který má v rohu lampičku, která se povytáhne tak, že svítí jen na text.

Čelovka není špatný nápad, musel bych si ale přes sebe přehodit deku, abych světelnými efekty neobtěžoval ostatní :-)
Navíc … s čelovkou si už nemusím pořizovat Kindle, ale můžu rovnou číst papírovou knížku.
BTW: Mám Pocket PC, ale pro mě to je na čtení prostě malé.

to Honyk: S tou dekou jsi to vylepšil :-D :-D :-D :-D .
Já jak už jsem psala jinde zatím vidím problém hlavně ve formátu. A pak druhý problém čas, nevíte někdo kde se to dá koupit?

to Lioness: Zaatím nemám osobní zkušenost, ale jak už jsem psala, přečetla jsem toho o Kindle 3 dost.Píšu, co jsem se dočetla: S formátem to zase takový problém není. Něco se dá koupit přímo v .mobe, něco se dá převést (pošle se mejlem na Amazon a oni to vrátí). PDF to zobrazuje malé, ale lze si čtečku otočit. Pak jsou krátké stránky, ale je to dobře vidět. Pokud si budete dělat PDF sami, tak si dáte tak velké písmo a malé okraje, aby to bylo vidět.
Osobně vidím velkou výhodu v tom, že Amazon má několik knih klasické literatury v angličtině ke stažení zdarma a v Kindle 3 je anglický výkladový slovník.
Ale jak už jsem se zmiňovala, vlastní zkušenost zatím nemám.

Ano takto to vypadá s těmi formáty snadné a použitelné, jenže moje skoro 20-ti letá zkušenost s počítači mě říká poněkud něco jiného. To je asi jako když si koupíte film z USA v jejich regionu, taky se na to dá nakonec koukat, ale musíte si změnit region u DVD mechaniky na počítači což nelze dělat do nekonečna, pak sehnat program, kterým film stáhnete, pak ho vypálit na nové DVD (zase jiný program nejlépe free což bývá problém) a pak se teprve dostanete k tomu se na něj podívat na televizi. Ano je báječné, že to vůbec jde, ale jde to jednou, dvakrát, třikrát ........... a pak nakonec si člověk rozmyslí jestli vůbec celou tu anabázi chce podstupovat znova a znova. Navíc nesčíslněkrát se člověku stane, že potřebuje takové zařízení čapnout a vypadnout z domu a ouha já jsem si zapomněla tu novou knihu přeformátovat. :-( Takže samozřejmě nějaké výhody to má, jen si každý konkrétně musí vzít ty misky vah a dát si tam ty mínusy a plusy a tak to zvážit jestli ano či ne. :-) Neříkám, že je to špatné řešení, jen pro mě teď a právě nevyhovující z hlediska formátu, takže si ještě počkám. Já mám navíc tu výhodu, že s 99% s sebou tahám auto, takže mě knížka v tašce tolik nevadí. Pro někoho kdo denně jezdí hodinu do školy, práce a zpět je to určitě perfektní řešení. Sice se mě ty zařízeníčka děsně líbí a u nám co máme ve skříni knihy ne v jedné, ani ve dvou, ale ve čtyřech řadách, by děsně bodlo, ale na druhou stranu čteme hodně časopisy a na ty potřebujete barevný display a pak teď kupujeme hlavně dětské knížky a tam se to prostě nahradit nedá. Takže to je můj důvod, proč jsem se rozhodla počkat a přečtení mnoha recenzí, mě v to jen utvrdilo. :-) Prostě letošní Ježíšek to nebude. :-D

Dodatek: Teda pro někoho, kromě těch co by jezdili s čelovkou a dekou :-D :-D .

No, tak já zatím zůstanu taky u té knihy. Do blázna mladýho si nadávat nenechám :-). Navíc, k čemu to je nosit sebou ultramobilní Kindle, když bych musel do do batohu přibalit ještě rozměrnou deku :-)
Počkám si na flexi display:
http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.