Help for English

vzdělávání v AJ

 

Objevil jsem zajímavý web, kde je na hromadě spousta přednášek i celých kurzů ze všech možných prestižních univerzit, bez registrace a zdarma.
Nemá někdo nějaký typ, jak dobře rozumět takovým přednáškám, kde je polovina výkladu v odborných názvech, kterým se musí člověk naučit rozumět i v češtině?

Kdysi jsem sledoval na youtube přednášku jednoho právníka, která otitulkována. Bez titulků bych nepochytil téměř nic, protože přednášející mluvil úžasně rychle, se spoustou právnických termínů a ještě vyžadoval, aby posluchač přemýšlel v širších souvislostech.

Jedna věc je učit se pomocí videí angličtinu, a druhá věc je učit se něco jiného bez angličtiny :-D

Zde je onen web
www.academicearth.org

díky za odkaz, vypadá to docela zajímavě. můj obor je political science a zatim jsem si poslechla dvě různé přednášky. docela jsem tomu rozuměla, ale nebavilo mě to :-) ale zkusím třeba i jiné obory, až budu mít čas......

Dík za zajímavý tip, už jsem si našla své oblíbené přednášející. Koukněte taky na www.ted.com – taky skvělí řečníci, zajímavá témata a některé i s českými titulky.

grannie: jo jo, TED má výborné přednášky (já tedy znám jen ty otitulkované)

díky, něco takového hledám už delší dobu: aktuální dění s titulky.

ted.com rulezzz

moje oblíbená je:
http://www.ted.com/…ativity.html

inspirující, zábavná a má české titulky! vřele doporučuji.

you are right, that's a great one

Jestli si můžu dovolit, tak ještě podsunu Spotter TV, kde je spousta videí pro přemýšlení, vzdělávání, rozvoj osobnosti, technologie atp.
Většina je v aj, některé s titulky, které (pokud vám jde hlavně o AJ) můžete většinou vypnout, nebo přepnout na anglické.

http://media.bloguje.cz/

koukněte na http://www.khanacademy.org/ – mimo jiné si v lekcích z algebry můžete zopakovat slovíčka k základním matematickým operacím (která jsme se nedávno díky Markovi naučili). Velmi zajímavý až neuvěřitelný projekt.

ááá, tak vidím, že jsem se opozdil, právě jsem taky chtěl nahoodit odkaz na khan academi…
No každopádně nelze nic jiného než doporučit :)

Bezvadné tipy, obzvlášť www.academicearth.org/subjects – pěkný výběr témat – předmětů. Určitě si to co nejdřív pustím, jak bude víc času.

http://www.ted.com/…ativity.html

díky za ten tip. Ta přednáška je neuvěřitelná.

celé ted.com je neuvěřitelné

Absolutně. Slyšel jsem snad už 30 přednášek a vypsal na stovku mně neznámých slov. A tebe, Battlefielde, postrádám na Skype. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.