Help for English

Kindle – zkušenosti, tipy

Jaké formáty vlastně Kindle čte (epub ?)? :?:

"Do čtečky si naštěstí můžete nahrát svůj vlastní obsah, stačí si jej poslat na e-mail něco@kindle.com (ten svůj najdete v Nastavení). Automatická konverze si poradí s PDF, DOC, JPG, HTML, PDF a dalšími formáty.

Kromě toho funguje čtečka po připojení k počítači jako mass storage, takže můžete nahrát příslušné soubory .MOBI přímo přes USB kabel. Právě v tomto formátu se knihy na Kindle čtou nejlépe. Při konverzi pomocí Amazonu můžete využít tyto formáty: DOC, DOCX, HTML, RTF, PDF, JPG, BMP, GIF, PNG. Dále je tu třeba Calibre pro konverzi z formátů CBZ, CBR, CBC, CHM, EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, ODT, PDF, PRC, PDB, PML, RB, RTF, TCR, TXT. "

Zdroj: Technet.cz

Děkuji moc :-)

to Filip a Leiah: jediny problem Kindlu vidim v tom, ze tam nefunguje sprava slozek jako u MP3 prehravace. Sice si muzu jednoduse vytvorit slozky primo v Kindle, ale kdyz ho propojim s pocitacem, zobrazi se mi ctyri systemove slozky a jejich obsah bez trideni. Je to ale nevyhoda vyvazena spoustou jednoznacnych plu­su.

Tohle neřeším, těch pár knížek co tam budu mít se obejde bez nějakého velkého třídění… Hle a tethalko, máš na to nějaký pouzdro? Jaký?:)

Moc díky za všechny výše uvedené rady a tipy, i díky nim jsem se konečně rozhoupala k nákupu,Kindle je na cestě… :-)
to Filip :pouzdro jsme si objednala v ČR, byla jsem možná zbytečně rychlá, doporučení na pouzdra jsou na českém fóru uživatelů Kindlu

To Filip: pouzdro mám, koupila jsem ho na Alze (to nejlevnější, co tam mají, a jediné kožené :-) , dražší modely, co tam vedou, jsou z jakési polokůže, nic moc). Jo a slušná pozdra mají na e-bay.

Dost se mi libí tohle: http://cgi.ebay.com/…320609795687?…

Prý je to pravá kůže, ale hlavně mi přijde prakticky, že to není jenom uchycený v těch rohách, jak to má většina pouzder..

NA alze i z dopravou to vyjde tak na 6 kil, což se mi dávat nechce:)

No já mám Alzu za rohem, tak si jen vystojím frontu; fakt je, že jsem se toho uchycení jen v rozích trochu bála, ale čtečka tam drží pěkně.
Ale to z E-bay vypadá moc pěkně.

Ke čtečce není dodávané žádné pouzdro? A nabíječka je (nebo taky nutno dokoupit)?

čtečka se prodává bez pouzdra, ale pouzder je na trhu tolik a v různých cenách, že to nevadí. nabíječka (tedy adaptér pro evropské zásuvky) se taky musí dokoupit, buď na Amazonu, nebo někde u nás; u čtečky je přiložen USB kabel pro nabíjení z PC. pokud si kupujete verzi se 3G internetem, tak doporučuju kupovat bez příslušenství, abyste nemusela platit clo, a tyhle věci dokoupit (Alza nebo E-bay to jistí, hodně věcí ke Kindlu prodává i Aukro).

Jak jsem na to koukala, tak připadá v úvahu „Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, Graphite, 6“ Display with New E Ink Pearl Technology", protože je nejlevnější – 136 USD. Tak doufám, že na něj clo nebude (WiFi tam je…). Nejhorší je, že se v těchto věcech absolutně nevyznám, akorát bych to uměla připojit přes USB k pořítači. Ale ta čtečka je i tak lákavá.

Lenka68: Ten nejlevnější Kindle jsem si taktéž pořídil a žádné clo se neplatí.

žádné clo se neplatí ani u verze s 3G, ale už si člověk nemůže objednat ani tan adaptér. nebo může, ale pak to skočí nahoru.

Chtěla bych se zeptat šťastných majitelů – budu Kindle kupovat jako dárek a abych to stihla, chci rovnou (v ČR) koupit i pouzdro. Když jsem se dívala na stránky Alzy, mají tam pouzdra na Kindle 3 a já si nejsem jistá, je-li to to správné. Budu kupovat ten nejlevnější Kindle Wi-fi. Také bych se ještě chtěla zeptat, je-li možné použít jakoukoli USB nabíječku (dotyčná má USB nabíječku k mp3). Předem díky za pomoc.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.