Pracovní pohovor v angličtině

Dozvěděla jsem se, že pokud zaměstnavatel vyžaduje znalost angličtiny, tak nekontroluje jestli uchazeč má nebo nemá nějakou zkoušku, ale přímo je veden pracovní pohovor v angličtině. Nechci nikoho odradit od složení nějaké zkoušky, je to určitě velká motivace i satisfakce pro toho, kdo se do nějaké zkoušky pustí. Sama to mám v plánu.

Jaké máte zkušenosti s pohovorem v angličtině? Na co se ptají? I když ono je to asi spíš diskuze. Díky předem za cokoliv k tomuto tématu.

:shock: teda, tak sorry, netušila jsem, že se to tu už řešilo: http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

To zalezi ciste na zamestnavateli, v jakym jazyce povede pracovni pohovor. Me se napriklad nezeptali ani na slovo anglicky, stacilo jim rict ze jsem zhruba mirne pokrocily a dale se vzdelavam. Kamarad naopak vedl cely pohovor v anglictine. Takze to neni podminka.

Ale da se predpokladat, ze tam kde vyzaduji uz vyssi uroven, ze se o tom sami presvedci.

Otázkou je proč vyžadují angličtinu. „Pozor“ na firmy které mají zahraniční vlastníky. Taky se mi stalo že přijeli na jednání z „české“ firmy co máme „za rohem“ a protože sebou vzali šéfa kvality tak celé jednání bylo v angličtině.
Pracovní pohovor jsem absolvoval jeden a to mi zavolali z agentury že shání člověka na pozici na které právě pracuji. Pohovor probíhal v salonku hotelu poblíž nádraží, byl tam jeden němec co uměl anglicky stejně „špatně“ jak já, měl sebou „sekretářkou“ co na tom byla jazykově podstatně lépe. Mluvili jsme převážně o odborných věcech.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.