Help for English

Rough manners and flowers in the grounds.. PREKLAD 2 VET

PROSIM O PREKLAD teto vety, nejak mi to porad nedava smysl

When we say that a person has rough manners we mean that he has not been educated in the correct use of manners – but it does not mean he has bad manners.

A jeste jedna veta –

Are there any flowers in the grounds of this building? :shock:
(nechapu IN GROUNDS of this building).

DIK.

to první:
když o někom řekneme, že má hrubé mravy, myslíme tím, že nebyl poučen (doslova vzděláván) jak se má správně chovat na veřejnosti – ale neznamená to že je jeho chování špatné (že je nezdvořilý).

(krásně to vystihuje to, co si představuji jako anglický chladný a korektní styl v nějakém starším filmu :-D)

Tak jsme se zase sesly, co. :-D Dik moc. Me to prave moc smysl nedava. Protoze podle me – kdyz je jeho chovani spatne, tak je vlastne tak trochu nezdvorile, ne? :? Nebo jak se nekdo – na prikladu – muze chovat spatne a pritom ne nezdvorile? :?:

U te druhe vety nevis? :-(

to druhé:
výkladový slovník říká, že by to mělo být okolí domu (např. zahrady nebo jiné nezastavěné, otevřené plochy)

– the land or gardens surrounding a large building
(viz 2C: http://www.ldoceonline.com/…ary/ground_1)

jsou v okolí této budovy nějaké kytky?

(třeba ten překlad nemám dobře, já to jen tak chápu. )

ještě si říkám, že lepší bude:

k těm bad manners – … neznamená to ale, že by byl špatně vychován

Zkusila bych to takhle:
Když má někdo hrubé mravy, myslíme tím, že je nevychovaný/že se mu nedostalo dobrého vychování – ale to neznamená, že je nezdvořilý, drzý, bezohledný atd..
Znáte knížku Martin Eden?

Flovers in the grounds – květiny na pozemcích

Flovers or flowers? :?: 8-)

Diky moc vsem.

Jj: k překlepu: je lepší k zapamatování, je-li poslán SZ :-)

Flowers… chybenka se vloudila :oops:

Diky, devcata, jste hodny. Zase jsem o neco chytrejsi. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.