Help for English

FCE - vhodná učebnice pro samostudium

Dobrý den,

ráda bych se formou samostudia připravila na zkoušku FCE, ale neustále tápu, jakou učebnici si k tomu zvolit. Recenze na této stránce jsem si přečetla, ale ráda bych se dozvěděla i nějaké doporučení od samotných studentů ohledně toho, jak se jim s kterou knihou pracovalo, jak moc je připravila apod. Přeci jen nechci dát pět stovek za učebnici, kterou nakonec nepoužiji :)
Mimochodem, máte někdo zkušenost s učebnicí First Certificate Language Practice?

S First certificate language practice zkušenost nemám, tu knihu vůbec neznám. Na druhou stranu můžu vřele doporučit Destination B2 nebo Prodromou: Grammar and Vocabulary for First Certificate.Obě knihy tu mají recenzi (Destination ve verzi B1, ale všechny Destination jsou koncipovány velmi podobně). Nejlepší bude se podívat na stránky z těch knih a podle toho se rozhodnout.

First Certificate Language Practice (od Macmillan) mám a jsem s ní spokojená. Ale zatím jsem také v přípravné fázi, takže jak se s ní připravím, ot se uvidí. Přijde mi hodně pestrá. Mimochodem, na těchhle stránkách je na ni recenze (asi na starší vydání, ale to myslím neva).

Já mám sice za sebou teprve PET, ale používala jsem učebnice Cambridge Grammar for PET a Cambridge Vocabulary for PET, s oběma jsem byla spokojená, jsou přímo pro samostudium, obě s CD a s testy za každou lekcí. Stejnou řadu jsem si teda koupila i pro FCE. A kamarádka, která má FCE za sebou, mi doporučila učebnici Skills for First Certicate: Listening and Speaking, přímo zaměřené na tyto části zkoušek. Ke knize jsou 4 poslechová CD a v knize je plno obrázků na popis a témat a otázek ke konverzaci.

Za sebe doporučuji Destination B2 a Cambridge Grammar for FCE a Cambridge Vocabulary for FCE. Mám i First Certificate Language Practice, ale přišla mi docela nudná, nevím proč, je to jen můj pocit z ní, mnohem lépe se mi učilo z těch 3 výše uvedených

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.