Help for English

Jakou zkoušku vybrat?

 

Ahojda všichni, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s domací přípravou na zkoušky? Chtěla bych se přihlásit na PET, vím že není tak známá jako First Certificate, ale říkám si někde se začít musí nikde jsem se nedočetla zda je i PET uznávaná zaměstnavateli jako dosah toho že mám určitou úroveň angličtiny,pomohla Vám tato zkouška v zaměstnání??Moc předem díky za připadný odpovědi. :-)

Nemyslím, že PET je v zaměstnání nějak extra využitelná, maximálně tam, kde chtějí jen základy ( prodavačka na větším nádraží apod). Tam kde chtějí dobrou angličtinu, neboli Aj na kom. urovni to nestačí. Ale každopádně to děláš pro sebe, tak si to urco udělej.

Souhlasím s Filipem. Ve všech bodech :-)

Myslíte si, že prodavačky na větších nádražích mají PET zkoušku? :D :D Vždyt tu nemají kolikrát ani recepční. Vím, že to neni nijak těžká zkouška pro spoustu lidí, ale přece jenom už to chce nějaký znalosti. Myslím, že PET zkoušku by nesložilo tak 50% lidí, co z ní v posledních řekněme 5 letech maturovali (letos už je to asi jiný).

Ano, to jistě. Mně šlo hlavně o to, že prostě PET nikde moc neberou, ale zase na druhou stranu je určitě dobré si to udělat kvůli sobě. A to, že by PET neudělalo mnoho dřívějších maturantů, je fakt.

" Myslíte si, že prodavačky na větších nádražích mají PET zkoušku?"

Většinou asi ne. Ale co jsem koukal na inzeráty, tak už třeba někdě angličtinu chtějí ( základy Aj). A to je pravý čas pro zkoušky KET a PET :)

To je pravda, že základy AJ už se chtějí skoro všude, ale on si pod tím asi každý představuje něco jinýho. Pro někoho je to PET zkouška, pro někoho umět počítat do sta a aktivní slovní zásoba 200 slov. :-)

Mno já osobně bych zkusila FCE …je to výzva ne? :-). Moje ségra letos FCE neudělala, ale jako „cenu útěchy“ dostane alespoň PET … Pokud tedy chceš investovat i do kurzů, tak bych rozhodně volila vyšší úroveň. Možná se chvíli budeš cítit mimo, ale rozhodně to stojí za pokus, ne???

Kotrmelinda: zkus si udělat test z PET: http://www.helpforenglish.cz/…ifikaty/pet/

Pak uvidíš jestli se k této zkoušce máš ještě co učit nebo se pustit do přípravy k FCE. Co vím, tak se zaměstnavatelé ani tak moc neptají po certifikátu (i když to určitě krásně v životopise vypadá), ale ptají se anglicky a tak nejlépe zjisti jak je kdo v jazyce komunikativní. Takže spíš pohovor v angličtině nebo test z angličtiny než jen „doklad“. Na druhou stranu, aby to člověk mohl zvládnout dobře, je třeba být připraven a to třeba díky přípravě na zkoušku. :-D

http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

FCE je sice výzva, ale výzva za čtyři a půl tisíce, což nemusí každého potěšit.

2 Pride: ano je to drahé, ale je to investice do budoucnosti, která ti může mnohdy ulečit …já se např. díky FCE dostala bez přijímaček na VŠ … ušetřilo mi to spoustu času a především nervy. Vše to záleží na daném člověku … osobně si myslím, že co se týče vzdělání a budoucnosti, tak by měl být člověk trošku sobec a myslet víc na sebe …Docela se mi to osvědčilo …Nyní jsem v Anglii (na rok) a hodlám si udělat CELTu, která mě i s pobytem vyjde skoro na 60. tis!!! a ano, musím si na ní půjčit peníze v bance, ale nadruhou stranu, jakmile se to dozvěděli lidé z okolních jazykovek (v Čechách), tak okamžitě o mne projevlili zájem a po návratu mohu nastoupit ihned to práce (a zaručeně je to mnohem lukrativnější záležitost než výuka ve veřejném sektoru …)

Jako investice do budoucnosti to drahé neni, to jsem netvrdil, spíš to, že je to drahé, když se na to člověk dívá jako na výzvu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.