Help for English

Jaka slovíčka je lepsi se učit?

 

Co myslíte, je lepsi se ucit slovíčka rozdělených do temat jako napr oblečení, ptaci, nemocnice, domácnost atd. Nebo je lepsi se ucit slovíčka co si nejsou podobna a nechat si je vygenerovat náhodně napr ve word manageru? Asi je to individuální, ale me vic vyhovuje druhá možnost, protože, kdyz se ucim slovícka z kategorii, tak se mi to blbe učím, protoze je tam jista podobnost a trochu se to jakoby plete. Treba ucit se vladtnosti najednou.. Ohleduplny, spolehlivy, ochotny… Navic mi přijde, ze si je pak ani nepamatuju dlouho. Jak to mate vy? A jak se efektivne ucit slovíčka, abych si je nejlip pamatoval na pořád. Omlouvám se za částečnou diakritiku, píšu z mobilu.

pomáhá mi učit se slovíčka ve větách – pak si představím tu situaci a lépe si slovíčko zapamatuji

Učit se slovíčka ve větách je dobrý, alek dyž se budu učit 25 slovíček a každý dávat do věty, tak to se je budu učit tři dny :D

Budeš se je sice učit tři dny, ale zopakuješ si u toho i další slovíčka, gramatiku, popř. mluvení a psaní. :-D
A méně jich zapomeneš.

Mně se nejlépe učí nová slovíčka čtením např. zjednodušenou četbou. Tyto knihy mají pouze omezený počet slov, takže se slovíčka opakují. A to, co neznám, si vypíšu i s příkladovou­ větou.

Ano, čtení zjednodušené četby a následné učení se slovíček s příkladovými větami, dosti pomůže si slovíčko zapamatovat, také to tak dělám. :-D

Kdybych byla úplný začátečník (ještě před zjednodušenou četbou), asi bych dala přednost učení podle okruhů. Potom ve větách.

Ok, zkusím to.. A to si vymýšlíte sami věty?

Souhlasím s jarmi1. Nejlépe a hlavně aktivně se ty slovíčka naučíš, když je uvidíš použitá v kontextu v různých situacích. Zjednodušená četba je ok, ale já preferuju výkladový slovník.

Já se učím slovíčka tak, že si věty opravdu vymýšlím. Jsou to jednoduché věty, změním čas, osobu, vytvořím si jednoduchou otázku. Prostě se snažím to slovíčko použít, nejen si ho opakovat samotné. Mám slovníček, kam si slovíčka píšu a pak o kus dál po jiných slovíčkách si opravdu napíšu tu příkladovou větu, popřípadě nějak zjednodušenou.

dobré je podívat se také tady na stránky jestli tu není nějaký článek o tom slovíčku – je v něm spousta příkladových vět s vysvětlením v jakých situacích, s jakou předložkou, vazbou slovíčko použít. Buď přes vyhledávání nebo do vyhledávače napíšu:
site:http://www.helpforenglish.cz „to slovíčko nebo slovní spojení“

Možná je to zdlouhavé, ale mně to docela baví. Krásně se tak dají poznat rozdíly mezi podobnými slovíčky. Ale to už i s výkladovým slovníkem :-)

Ano. Věty si vymýšlím. Začímám úplně jednoduchými a postupně je rozvíjím. Někdy se snažím propojit nová slovíčka do jedné věty. :shock:
Člověk se u takového učení dost pobaví. :-D

Tvořit si věty sám má jedno nebezpečí – že budou špatně a vy si to špatně zafixujete.
Druhá varianta je použít věty z výkladového slovníku.
Psalo se zde o vlastnostech, např.pro slovo „líný“ máte věty zde:
http://www.oxfordadvancedlearnersdictionary.com/dictionary/lazy

U mňa funguje drill s Word Managerom. Napočúvam, zapisujem a poctivo natrénujem a po čase, ´keď sa vrátim v revízii – väčšinu si pamätám. Juchúú.

To Trhanec2:
Jednoduchá slovíčka (většinou podstatná jména) jako budova, pošta, městský, přímo v rámci okruhu slovíček např. „Town – Město“, složitější ve větách podle výkladového slovníku a spojky ještě v další učebnici, která je celá sestavená z anglických příkladových vět s českým překladem. A často hledám slovíčko, které znám v jednom významu, ve výkladovém slovníku znovu a projdu si jeho další významy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.