Help for English

Vhodne EN knihy

 

Zdravim,

Viete mi poradit nejake jednoduchsie anglicke knihy ? Nechcem ziadne detske knihy ale ked citam knihy po EN tak su pisane strasne zlozito + treba poznat vela slovicok zo slovnej zasoby.
Narazil som na Penguins Readers ale ani to ma nepresvedcilo. Chcel som original knihy s co su napisane lahsou anglictinou. Resp. odporucate mi citat zlozite knihy a pouzivat slovnik na kazde slovicko ? Vdaka.

Co se vám nelíbilo na zjednodušených knížkách?
Když budete příliš často hledat ve slovníku, tak si myslím, že si tu četbu moc nevychutnáte. Četbou se má spíš upevnit slovní zásoba, kterou znám. Nová slovíčka pak odhadovat z kontextu přečteného. Pak teprve hledat ve slovníku. Pokud je k tomu i CD tak číst a zároveň poslouchat – chytnete pak tu melodii, kterou pak napodobujte :-) Já jsem si ve zjednodušené četbě vybírala detektivky od Kinga, to se fakt nedalo odložit :-)

http://www.helpforenglish.cz/…-cetba-.html

Mozte mi dat nazvy tych zjednodusenych od kinga ? vdaka :)

Tom Gordon ale myslím už není v prodeji, Macmillan ho stáhl… byla to ale vynikající kniha.

nevíte proč?

řekl bych že nějaký problém s licencováním… ale nevím.

Nevím, jaké knížky by se vám líbily… Asi nejjednodušší slovní zásobu používají Roald Dahl, C.S.Lewis (Narnia), Danielle Steel, Stephanie Meyer, možná by šel i Dan Brown. Pokud i ty na vás budou příliš složité, je jedinou možností zjednodušená literatura. Asi nejmenší zlo jsou knížky z řady Cambridge English Readers, které jsou zjednodušeně už psané, není to zkracování žádného klasického díla.

Nevím, jak jste pokročílý v aj, ale mně se vážně dobře četl Harry Potter. Slovní zásoba bohatší, ale žádné na úvahy složité texty, sleduje spíš děj.

Bubulina: Harry Potter se mi taky četl dobře, ale jen proto, že ho dobře znám česky. Přece jen je tam spousta specifických výrazů, které neznalého jedince zmatou. Když jsem zkoušela číst poslední díl bez znalosti překladu, letěl do kouta, protože jsem se vůbec neorientovala. :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.